Haberler

Rize'de "Uyuşturucu ile Mücadele" Toplantısı

Rize Valiliği Uyuşturucu Komisyonu tarafından muhtarlara yönelik "Uyuşturucu ile mücadele" toplantısı düzenlendi.

Rize Valiliği Uyuşturucu Komisyonu tarafından muhtarlara yönelik "Uyuşturucu ile mücadele" toplantısı düzenlendi.

Rize Üniversitesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya vali yardımcısı Hakan Burak Uz, Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, il merkez mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda, madde bağımlılarının ve ailelerinin tespit edilerek sorunlarının belirlenmesi, çözüm tekliflerinin kayıt altına alınması, öğrencilerin okullarında yaşadıkları problemlerin çözümüne yönelik bilgi paylaşımı yapıldı.

Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, burada yaptığı konuşmada, uyuşturucu madde kullanımının bulaşıcı kabul edilmesi gerektiğini belirterek, "Bir kullanıcı bir çok kişinin uyuşturucu kullanmasına neden olabilir. Gençler alışkanlıklarını birbirine aşılarlar. Uyuşturucu maddenin başlıca kullanım gerekçesi arkadaş çevresidir. Uyuşturucunun keyif verici bir madde olması, gençlerin keyif verici maddelere karşı olan merakı ve özentisi ile birleşince gençlerin ilk denemesi ve alışkanlığı kolaylaşmaktadır. Bunun baştan engellenmesi gerekmektedir" dedi.

Uyuşturucu madde mücadelesine başlarken öncelikle madde bağımlılarının tespitinin önemli olduğunu ifade eden Tepe, "Bu gençlerimiz kimler- Hangi ailelerin böyle sorunlu çocukları var- Öncelikle bunları tespit etmeliyiz. Bir çoğu, komşumuz, akrabamız. Bunlar çevremizde olan kendi çocuklarımız. Bazen aileler bile çocuklarının madde bağımlısı olduğunun farkında olmaz. ya da toplumsal baskından çekindikleri için, 'acaba komşular ne der' düşüncesi ile yardım almak istemezler. Bu nedenle mahalle ve köyün hemen her şeyinden haberdar olan muhtarlarımıza çok büyük görevler düşer" diye konuştu.

Konuşmaların ardından muhtarlar, mahallelerde yapılması gerekenler ve sorunlarla ilgili bilgiler verdi.

- RİZE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title