Haberler

Rize'de Üniversite Şehir Dışına Taşınmak İsteniyor

Rize'nin Fener Mahallesi sakinleri, Rize Üniversitesi'nin genişletilmesi için arazilerinin kamulaştırılmasına karşı çıkıyor.

Rize'nin Fener Mahallesi sakinleri, Rize Üniversitesi'nin genişletilmesi için arazilerinin kamulaştırılmasına karşı çıkıyor.

Rize'nin Fener Mahallesi'nde bulunan Rize Üniversitesi Kampüsü'nün genişletilmesi için Rize Üniversitesi tarafından Rize Belediyesi'nden kampüs çevresindeki bazı arazilerin imara açılması için talepte bulunuldu. Rize Belediyesi talebi Rize Belediye Meclisi'ne havale etti. Rize Belediyesi Meclisi'nin Ocak Ayı Oturumu'nda konu gündeme getirildi. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Ankara'da bulunduğu için Rize Belediyesi Meclisi Başkan Yardımcısı Temel Ali Uzun'un başkanlık yaptığı toplantıda bir ilk yaşandı. Konu tartışılırken, Fener Mahallesi sakinlerinden oluşan kalabalık bir grup salona girerek talebe karşı çıktılar. Mahalle sakinleri yaptıkları açıklamada, yaklaşık 500 yıldır aynı arazilerde yaşadıklarını, arazilerinin kamulaştırılıp ellerinden alınması halinde gidebilecekleri farklı bir yerleri olmadığını belirttiler.

Mahalle sakinleri Rize Üniversitesi'nin Fener Mahallesi'nde değil de şehrin güneyinde geliştirilmesi gerektiğini savundu. Meclis kararı ile konu ilgili komisyona havale edildi.

Konuyla ilgili İHA'ya açıklama bulunan Rize Belediyesi Meclis üyesi ve oturum başkanı Temel Ali Uzun, "İlk kez böyle bir şey yaşadık. Gelen arkadaşların niyeti protesto ya da tepki değildi. Bize konuyla ilgili taleplerini ilettiler. Konunun görüşüldüğü sırada muhataplarının salonda olması, bana göre daha sağlıklı bir karar alınmasını sağlayacaktır" dedi.

Rize Belediyesi Meclis üyesi Temel Ali Uzun, şahsi görüşünün de Rize Üniversitesi'nin şehrin güneyine taşınmasından yana olduğunu belirterek, "Şehrimizin kuzeyinde deniz var. Doğusunda ise şehrin genişleyeceği alanlar yok. Üniversite Kampusu'nun bulunduğu batı kısmının da gelişme gibi bir problemi yok. Şehrimizin Güneye doğru gelişmesinden başka bir alternatifi yoktur. Buda Rize Üniversitesi başta olmak üzere kamu binalarının şehrin güneyine yapılması ile sağlanabilir" diye konuştu. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rize Belediyesi Halil Bakırcı Ali Uzun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title