Haberler

Uçağı Restorant Yapmak İçin 8 Parçaya Bölünüp, 7 Tır'la Taşıdılar

Güncelleme:

THY'de uzun yıllar yolcu taşımacılığında kullanılan Airbus A340 tibi yolcu uçağı, returant olarak hizmet vereceği Edremit'e 8 parçaya bölünerek, 7 TIR'la taşındı.

Türk Hava Yolları (THY) uzun yıllar sefer yaptıktan sonra uçuş ömrünü tamamlayan Airbus A340 tipi yolcu uçağı, artık Balıkesir'in Edremit ilçesinde restorant olarak hizmet verecek. Uçağı satın alan ve bir müteşebbis için restoran haline dönüştürecek Skyair firması, dev uçağı 8 parçaya ayırıp, 7 TIR'la Balıkesir'in Edremit ilçesine taşıyor.



8 PARÇAYA AYRILARAK TAŞINDI

THY'den alınan uçuş ömrünü tamamlamış Airbus A340 tipi uçak İstanbul Atatürk Havalimanı'nda burnu, kanatları, gövdesi ve kuyruğu olmak üzere 8 ayrı parçaya ayrılarak sabaha karşı saat 03.00'te 7 TIR'ın dorsesine yüklendi. Parçalara ayrılan uçak, tekrar birleştirilmek üzere Balıkesir'in Edremit ilçesine götürülmek üzere yola çıktı.

UÇAK KARAYOLUNDAN GEÇTİ

Dev uçağı taşıyan TIR'lar saat 14.00 sıralarında Bursa'nın Orhangazi ilçesine ulaştı. Uçağı taşıyan TIR'lara çok sayıda eskort araç da eşlik etti. Orhangazi'den geçen TIR'lar, karayolunda da ilginç görüntüler oluşturdu. Uçak yüklü TIR'ı gören sürücüler şaşkınlıklarını gizleyemezken, bazı sürücüler telefonları ile bu ilginç anı görüntüledi. Dev uçağın Çarşamba günü öğleden sonra Balıkesir'in Edremit ilçesine ulaşması planlanıyor.

EDREMİT'E 3 GÜNDE GİDECEĞİZ

Uçak hakkında bilgi veren Skyair Genel Müdürü Mehmet Emin Ertemel, bir aydır uçağı parçalarına ayırdıklarını belirterek, "Karayoluyla 3 günde Edremit'e ulaştıracağız. Daha sonra birleştirme işlemi başlayacak. Mart ayına kadar birleştirmeyi tamamlayacağız. Bir müteşebbis uçağı Edremit Kocaseyit Havalimanı'nın girişindeki boş alanda restoran olarak kullanacak" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Edremit Üst Manşet 3. Sayfa Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (2)

SKYAIR:

Gecen yıl Kayseride yapılan ucagıda firmamız SKYAIR yapmıstır. Kopya edilmiyor bilakis daha buyugu baska bir sehrimize yapılıyor. Sırada Bursa ve Eskişehir de yapılayı bekleye 2 genis govdeli ucak siparişi bekliyor. Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla.

0
0
yanıtYanıtla
omer:

Kayseride ayni ucaktan restorant yaptilar ucak restoran olunca haliyle menulerin fiyatida cok ucuk ....

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title