Haberler

Renkli Çekirdeksiz Üzümün Deneme Üretimi Başladı

Bursa'da kurulu Alara Fidan Üretim ve Pazarlama Sanayi Ticaret A. Ş, Manisa'nın Salihli ilçesindeki bağında, renkli çekirdeksiz üzüm çeşitlerinin deneme üretimine başladı.

Bursa'da kurulu Alara Fidan Üretim ve Pazarlama Sanayi Ticaret A. Ş, Manisa'nın Salihli ilçesindeki bağında, renkli çekirdeksiz üzüm çeşitlerinin deneme üretimine başladı.

Firmanın üst yöneticisi (CEO) Yavuz Taner, Bursa'daki meyve ve fidan bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin meyve üretimi yaptıkları çeşitli bölgelerinde "Hasat Şenliği" düzenleyeceklerini söyledi.

Şenliği genç meyve bahçelerinde yapacaklarını belirten Taner, şunları kaydetti:

"Antalya, Adana, Mersin, Manisa, Çanakkale, Bursa ve Afyonkarahisar'da toplam 6 bin dekarlık bahçelerimizde, siyah incir, Japon erikleri, şeftali, badem, ceviz, nektarin, kayısı, Trabzon hurması, nar, elma ve üzüm yetiştiriliyor. İlk Hasat Şenliği'ni, 17-18 Haziran'da Antalya'da düzenleyeceğiz. Serik ilçesinin Kozağacı köyündeki 400 dekar arazi üzerine kurulu bahçede, 17 bin adet Japon eriği, nektarin, kayısı, nar, elma ve Trabzon hurması fidanlarının birinci yıl hasadını yapacağız. Aynı tarihlerde Adana'nın Ceyhan ilçesindeki 400 dekarlık bahçemizde şenlik yapacağız. "

Taner, 23-24 Haziran'da Salihli'deki bahçelerinde kiraz, kayısı, nektarin, Japon eriği, nar ve üzüm hasadı, 2 Temmuz'da Çanakkale'nin Ezine ilçesinde Japon eriği ve kiraz hasadı, 8-9 Temmuz'da ise Mersin'in Tarsus ilçesinde nektarin, Japon eriği hasadına yönelik şenlik düzenleyeceklerini bildirdi.

-RENKLİ ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜM-

Bugüne kadar meyve üretimine yönelik önemli ARGE çalışmaları yaptıklarını anlatan Taner, şunları söyledi:

"Son dönemlerde ise renkli çekirdeksiz üzüm yetiştiriciliğine yönelik bir çalışmamız var. 3-4 çeşidi dünyada seviliyor, tüketiliyor. Bunun öncülüğünü Güney Afrika yapıyor. Popüler olanları ve Islahçıların geliştirdiği çeşitleri getirdik. Pembe, kırmızı, mor ve siyah çeşit çekirdeksiz üzüm serilerini deniyoruz. Lezzetleri ve renkleri farklı. Uzun süre hasat edebileceğimiz şekilde üzüm projesi geliştirdik. Salihli'de deneme üretimlerimiz sürüyor. 48 çeşide yakın ürünümüz var. "

Taner, 2013 yılında Salihli'deki bahçelerinde bir meyve paketleme fabrikası kuracaklarını belirterek, fabrikanın 5 milyon dolara mal olacağını bildirdi.

Fabrikanın bin tonu kiraz olmak üzere toplamda 8-10 bin tonluk paketleme kapasitede olacağını kaydeden Taner, "Fabrikada meyveyi işleyip iç ve dış pazara sunacağız. Fabrika önemli bir katma değer sağlayacak" dedi.

- BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Barcelona Real Sociedad maçı CANLI izle! 13 Mayıs Barcelona R.Sociedad maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Aston Villa Liverpool maçı CANLI izle! 13 Mayıs A.Villa Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Burcu Biricik hamile mi, bebeğinin cinsiyeti ne? Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri ne zaman satışa çıkacak, biletler bitti mi? Jose Mourinho Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak? Engelliler haftası sözleri ve mesajları! 10-16 Mayıs engelliler haftası mesajları! Engelliler haftası ne zaman, bu hafta mı? Soma davası nedir? Soma'da ne oldu, maden kazasında kaç kişi hayatını kaybetti? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 13 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu zengin mi, serveti ne kadar? Ferit Şahenk kimdir? Ferit Şahenk zengin mi, serveti ne kadar? Aziz Yıldırım'ın basın toplantısı ne zaman, saat kaçta? Aziz Yıldırım ne zaman basın açıklaması yapacak?
Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title