Haberler

Renault Auto Show'da 19 Modelini Sergileyecek

Güncelleme:

Renault, 9 Ekim Perşembe Günü Açılacak Auto Show Fuarında 19 Modelini Sergileyecek. Yeni

Renault, 9 Ekim Perşembe günü açılacak Auto Show Fuarında 19 modelini sergileyecek. Yeni

Paris Fuarı'nda Renault şov   

Ekoloji ve ekonominin ortak imzası "eco2" konseptinin vurgulandığı Renault standında, Megane Coupe Konseptin yanı sıra Koleos ve Laguna Coupe de otomobil severlerin beğenisine sunulacak.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, düzenlenen basın toplantısında Renault'un Auto Showda sergileyeceği modeller ile gerçekleştireceği etkinliklere ilişkin bilgi verdi.

Bu yıl 110. yılını kutlayan Renault'un, otomobile tutkusu olduğunu ifade eden Aybar, İstanbul'da gerçekleştirilecek fuarda da bu tutkunun ürünleri olan otomobillerin sergileneceğini söyledi.

Fuarda 19 Renault modelinin yer alacağını belirten Aybar, bunlar arasında Megane Coupe Konsept modelinin de bulunduğunu, bu otomobille yaratıcılığın hangi boyutlara geldiğinin görüleceğini ifade etti.

Fuarda yer alacak modelleri arasında bu yıl arka arkaya tanıtımını gerçekleştirdikleri 8 yeni ürünün de sergileneceğini belirten Aybar, fuar hazırlıkları kapsamında 20 TIR'ın 400 tonluk malzemeyle Türkiye'ye geldiğini, 75 kişilik uzman ekibin Renault'un fuardaki standını hazırladığını anlattı.

Fuardaki tek konseptleri olan Megane Coupe'nin Renualt'un yeni tasarım stilini ortaya koyduğunu dile getiren Aybar, iddialı bir otomobil olan Megane Coupe Konsept'in, Renault'un gelecekteki otomobilleri için önemli sinyaller verdiğini söyledi.

Aybar, gelecek yılın ilk çeyreğinde Türkiye pazarına sunmayı planladıkları Laguna Coupe'yi de fuarda sergileyeceklerini aktararak, Kasım ayı başında tanıtacakları ilk 4x4 crossover modelleri Koleos'un da fuarda yer alacağını bildirdi.

Fuarın başka bir yıldızının ise yeni Symbol olacağını belirten Aybar, modelin Renault'un satış başarısındaki etkisine işaret etti.

"RENAULT DİYENCE AKLA GÜVENLİK GELİYOR"

İbrahim Aybar, Renault'un Euro NCAP testlerinden 10 otomobilinin 5 yıldız aldığını hatırlatarak, "Renault deyince akla güvenlik geliyor. Bu konuda Ar-Ge çalışmalarımız sürekli devam ediyor. 800 milyon avroyu aşan bir yatırım yapılmış durumda" dedi.

Renault'un gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine de değinen Aybar, Sokakta İlk Adımlar Yol Güvenliği Eğitim Projesi kapsamında 270 bin ilkokul öğrencisine ulaştıklarını hatırlattı.

Renault müşterilerine güvenli sürüş eğitimi verdiklerini belirten Aybar, güvenliğin fuarda işleyecekleri konular arasında yer aldığını söyledi.

Fuarda spor otomobillerle ilgili bir bölümlerinin de olacağını ifade eden Aybar, bu bölümde Renault F1 aracının yanı sıra Megane RS ve Clio RS modellerinin bulunacağını bildirdi.

Renault'un Türkiye şebekesinden 650 kişinin de davetli olarak İstanbul'a geldiğini belirten Aybar, misafirlerinin de fuara katılacaklarını aktardı.

Aybar, uluslararası nitelikteki fuarın sektöre ciddi bir ivme vermesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Renault Satış ve Şebeke Müdürü Merih Tüzün ise fuarda ayrıca Grand Modüs, Grand Scenic, Scenic Conquest, Clio Grand Tour, Megane Sedan ve Megane Coupe Cabriolet'in de yerini alacağını söyledi. Tüzün, fuarda bu yılın başında tanıtımı yapılan Yeni Kangoo, Laguna ve Espace'nin de sergileneceğini, bu modellerin de Renault'un önemli silahlarından olduğunu ifade etti.

SANDERO'DA DİZEL SEÇENEĞİ GELİYOR

Dacia Marka Yöneticisi Orhan Çetin de, Dacia'nın 2001 yılında Renault Grubuna katıldıktan sonra yeniden yaratıldığını, kısa zamanda ürün gamının genişlediğini söyledi.

Dacia'nın fuarda 377 metre karelik standında otomobil severlerle buluşacağını belirten Çetin, Dacia standında Sandero, Yeni Logan Sedan ve Logan MVC modelinin sergileneceğini, temmuz ayında Türkiye pazarına sunulan Sandero'nun dizel motor seçeneğinin Kasım ayının ilk haftasında Türk tüketicisiyle buluşacağını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title