Haberler

Referandumda Çıkacak Hayır Sonucu Komşuyu Zor Bir Döneme Sokacak

Güncelleme:

Yunanistan'da ekonominin geleceğini belirleyecek referandumda 'hayır' oylarının daha fazla çıkması, komşunun daha sıkıntılı bir süreçle karşılaşacağını gösteriyor.

Yunanistan'da düzenlenen referandumda ilk sonuçlaora göre hayır oyları önde gözüküyor. Ancak sandıktan hayır oyunun fazla çıkması, Yunanistan adına oldukça zorlu bir sürecin başladığını da gösteriyor.

SANDIK ÇIKIŞ ANKETLERİNDE 'HAYIR' ÖNDE GÖZÜKÜYOR

Yunanistan, kurtarma programını oylamak için bugün sandığa gitti. Oy verme işlemi sona erdi. Sandıklar kapandıktan sonra yapılan anketlerin neredeyse tamamı hayır oyunu önde gösteriyor. Dört ayrı Yunan televizyonunun anketine göre de hayır oyu verenlerin sayısı daha fazla oldu.

Sandık çıkışı anketlerine göre, 'hayır' diyenlerin oranı yüzde 53'ü bulurken, 'evet' oyu verenlerin oranı yüzde 47'de kaldı.

HAYIR SONUCU HÜKÜMETİ ZORLU BİR KARARIN EŞİĞİNE GETİRECEK

"Hayır" oylarınnı resmi olarak fazla olması halinde Yunanistan'ın önünde iki seçenek bulunuyor. Bunlardan ilki Euro'dan ayrılmak. Diğer ise kreditörlerle yeniden müzakere etmek. SYRIZA hükümeti, referandumdan "hayır" çıkması halinde kreditörlerle müzakereleri sürdürmek için Brüksel'e heyet göndereceğini açıkladı.

Yeniden müzakerelere başlamak piyasalar açısından "belirsizlik" seçeneğinin devamı anlamına geliyor.

AVUSTURYA MALİYE BAKANI'NDAN UYARI

Avusturya Maliye Bakanı Hans Joerg Schelling, Yunanistan'ın eurodan çıkmasının Avrupa açısından ekonomik olarak ciddi bir etkisi olmayacağını, ancak Akdeniz ülkesi için ciddi sonuçları olacağını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası, gerekli görülmesi durumunda bütün önlemleri alacaklarını söylüyor. AMB Üyesi Benoit Coeure, "Mevcut durumda Avrupa'da ve dünyadaki yüksek belirsizlik karşısında AMB olarak her türlü önlemi almaya hazırız" diye konuştu.

KIYAMET SENARYOSU ÇİZDİ

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz Yunanistan için "kıyamet" senaryosu çizdi: "Yeni kaynak aktarılmadan, sağlık sistemi duracak, enerji ve ulaşım alt yapısı çökecek, kimseye maaş ödemesi yapılamayacak ve önemli malların ithalatı gerçekleştirilemeyecek".

Schulz, sonucun hayır olması durumunda Yunanistan euro dışında bir para birimine ihtiyacı olacağını söyledi.

"AYRIŞMA DERİNLEŞECEK"

University of Macedonia Siyaset Bilimi Öğretim Üyesi ve anket şirketi sahibi Nikos Marantzidis ''Pazartesi günü geldiğinde devasa ekonomik sorunların yanına, derinden ayrışmış bir ülke eklenecek. Ekonomik durum kötüleşirse, ki bu kuvvetle muhtemel, o zaman ayrışma derinleşecek'' diye konuştu.
Bütçe kesintileri ve vergi artışı karşılığında mali yardımı halka danışan oylama, Yunanların euro dönemindeki en zorlu zamanlarına denk geldi. Bankalar kapanırken, ticaret durma noktasında ve emekliler maaşlarını sınırlı bir oranda alabiliyor.

Başbakan Alexis Tsipras, kreditörlerin yeni kurtarma paketi karşılığındaki taleplerine 'hayır' oyu verilmesini istiyor. Avrupalı liderler ise Yunanistan'ın ekonomik çöküntüden tek kurtuluşunun 'evet' oyunda olduğunu düşünüyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Yunanistan Avusturya Politika Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (29)

sitozin:

Turk istiklal marsina hakaret turk bayragina ve haritasina hakaret eden hacli yunanlara merhamet mi gosterecegiz beter olun surunun bre kafirler!!!

23
5
yanıtYanıtla
kürt kizi oya aydogan:

Beter olun lo

12
4
yanıtYanıtla
as:

yunanistan adalarını bize satmaya başlayacak bakında görün

7
8
yanıtYanıtla
Körlerrrrrr artık görün:

Savaşarak aldığımız yerleri güle oynaya bize teslim edecekler. Öyle gözüküyor

10
4
yanıtYanıtla
eski tüfek:

YOK kreditörmüş , yok borsacıymış , yok bankacıymış bunlar için halklar birer köle aracı biz çalışıp bu kurumlara ve şahıslara sürekli diyet ödemek zorundayız çipras buna karşı çıkıyor yunan halkıda destekliyor

13
1
yanıtYanıtla
Nuh Kıyıpınar:

Yardımlarını çok gördü. bu halk Demirellerden, Çillerlerden, Yılmazlardan, vede bu memlkette sözde politikacılarda çok. . . . . . . çekti. Boş hazinelerle çok karşılaştı. İMF''den 1 dolar borç alarak 5 dolar faizleri çok. . . . . . . ödedi ne yazzıkki. şimdide, varsa hazinede para , daha ikdidar olmadan bol keseden atan var dağıtan partiler bu halkı yunanistanın haline düşürme çabasında oldukları muhakkaktır. derlerya tatlı tatlı yemenin acı acı çıkarması olur. yunan halkıda elbette bunu tepe tepe yaşayacak

12
1
yanıtYanıtla
kızılmaske:

ateistin fendi kapitalisti yedi

12
0
yanıtYanıtla
SERDAR:

DURUMUN KÖTÜ OLACAĞINI BİLE BİLE HAYIR OYU VERMEKTE NEYİN NESİ? BU YUNANİSTANDA AYNI TÜRKİYE KAFASINDA. TÜRKİYE BİTSE YİNE AKPYE EVET DİYENLER CIKAR.

3
9
yanıtYanıtla
osman:

Olacağını söyleyeyim avrupa turizmi yunanistana kayacak ve destek verecekler

8
1
yanıtYanıtla
cenk:

Helal olsun cipras.helal olsun yunan halki.turkiye olsa hemen evet derdi.kemer sıkmaktan hoşlanir bizim halk..

2
6
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title