Haberler

Referanduma Doğru -CHP Mersin Milletvekili Oksal, Tarsus'ta

CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, 12 Eylülde Yapılacak Olan Referandumda Halkın 'Hayır' Oyu Kullanması İçin Çalışmalarını Sürdürüyor

CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, 12 Eylülde yapılacak olan referandumda halkın 'Hayır' oyu kullanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Oksal yaptığı yazılı açıklamada, Tarsus'un birçok köyü ile birlikte Çamlıyayla ilçesi ve Sebil beldesinde, referandumda neden 'hayır' oyu kullanacaklarının gerekçelerini anlattıklarını bildirdi.

CHP İlçe Başkanı Vedat Günyar ile birlikte yaptıkları referandum çalışması hakkında düşüncelerini ifade eden Oksal, '12 Eylül'de oylanacak Anayasa değişikli paketiyle 26 madde bulunuyor. Bu maddelerin içerisinde bizimde 'evet' diyeceğimiz maddeler mevcuttur. Ancak 2 maddeye 'evet' dememiz mümkün değildir. AK Parti bu 2 madde ile yargıyı ele geçirmek istiyor' diyerek şunları kaydetti:

'AK Parti kendi geleceklerini güvence altına almak için bu 2 maddeyi istiyor. Bu üyeler 12 yıl görev yapacaklar. Yani Başbakan Erdoğan 12 yıl boyunca korkusuz rüya görüp, yargıya atadıkları hakim ve savcılar tarafından kollanacak, korunacak. Suçlu bende olsam yargı önünde hesap vermeliyim. Bunlar yüzde 10 barajını kaldırmıyorlar. Daha önce YÖK'ü kaldıracaklarını söylüyorlardı. şimdi kaldırmıyorlar. Dokunulmazlığı kaldırmıyorlar. Yargıdan kaçıp kendi geleceklerini garanti altına almak istiyorlar. Biz iktidara geldiğimizde dokunulmazlığı kaldıracağız. Yeni bir anayasa hazırlayıp, daha özgürlükçü, çoğulcu, her kesimi kucaklayan bir anlayışı getireceğiz. Türkiye'nin geleceğini, kendi geleceğinizi düşünüyorsanız mühürü 'hayır'a' vurun ülke geleceğini, cumhuriyetimizi koruyun.'

(SÖ-DAB-MHD) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title