Haberler

Recai Yıldırım: Bugünkü İktidar, Türklere Daha Mesafeli Durmaktadır"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ın naylon milliyetçilik yaptığını belirterek, Türk kimliğinin sorgulanır hale geldiğini ileri sürdü. Recai Yıldırım, "Kafasının arkasında soy problemi olan insanların oluşturduğu bugünkü iktidar, Türklere daha mesafeli durmaktadır" dedi.

HİLALKART UYGULMASI

MHP'nin 12 Haziran 2011'de yapılacak seçimler için hazırladığı beyannameyi anlatmak üzere Erzurum'a gelen Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım beraberinde milletvekilleri Kürşat Atılgan (Adana), Akif Akkuş (Mersin), Zeki Ertugay (Erzurum) Palan Otelde basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda partilinin de izlediği basın toplantısında konuşan MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay ile MHP İl Başkanı Zekai Kaya, genel ekonomik ve sosyal hedefler başlığı altında sıralanan beyannamenin MHP'nin sözü ve senedi olduğunu vurguladılar. Ertugay, fakir ailelerin aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 'Hilalkart' ismi verilen harcama kartı vereceklerini ve alış verişin ise vatandaşların bulundukları mahalledeki küçük esnaftan yapılacağını duyurdu. Ertugay, her yıl yaklaşık 700 bin kişiye de istihdam sağlanacağını, işsizlere iş bulana kadar asgari ücretin yarısı kadar ödeme yapılacağını bildirdi.

SAHTE DEMOKRATLIK İDDİASI

Türkiye'yi kifayetsiz, lekeli ve şaibeli kadroların yönettiğini iddia eden Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, Başbakanın siyasi sicilinin lekeli, AK Parti hükümetlerinin icraat bilançosunun ise karanlık olduğunu öne sürdü. Başbakanın hanedanlığını sürdürmeye çalıştığını savunan Recai Yıldırım, "Siyasi bakımdan iflas eden Başbakanın seçim malzemeleri, torba anayasa, yardım ve kömür torbaları, naylon milliyetçilik, sahte mağduriyet, sahte demokratlıktır. Kafasının arkasında soy problemi olan insanların oluşturduğu bugünkü iktidar Türklere daha mesafali durmaktadır. Türk milli kimliğini sorgulamaktadır. Kim ne yaparsa yapsın Türk milliyetçileri, bütün milletimizi hangi kökten olursa olsun bir ve bareber kabul etmektedir" diye konuştu.

ESKİ ÜLKÜCELERİN ADAYLIĞINA ELEŞTİRİ

Basın toplantısında bazı eski ülkücülerin seçimlerde AK Parti'den aday gösterileceği yönündeki bir soruya da cevap veren Recai Yıldırım, şunları söyledi:

"MHP'yi barajın altına itecek bütün oyunların oynanacağını biliyoruz. Hükümetin proje ve programları bu. Belki üç beş tane satın alınabilmiş, özünden, benliğinden uzaklaşmış bir takım insanları bir takım yerlerde aday edebilirler. Ama MHP camiası bunların peşine takılmayacak kadar davasına sahiptir."

MHP Adana Milletvetili Kürşat Atılgan ise hükümetin tarım ve terörle mücadeledeki uygulamalarını eleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title