Haberler

Raylı Sistem İhalesinin 1. Bölümü Tamamlandı

Samsun'da, Avrupa Yatırım Bankası'nın Finanse Edeceği 156 Milyon Dolarlık Hafif Raylı Sistem Proje'nin İhale Süreci 1. Etabında, 1 Firma ve 4 Konsorsiyum Yeterlilik İçin Değerlendirmeye Alındı.

Samsun'da, Avrupa Yatırım Bankası'nın finanse edeceği 156 milyon dolarlık Hafif Raylı Sistem Proje'nin ihale süreci 1. etabında, 1 firma ve 4 konsorsiyum yeterlilik için değerlendirmeye alındı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezindeki tren istasyonu ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasına 18.5 kilometrede uygulanacak olan 'Hafif Raylı Sistem Projesi' için gerçekleştirilen ihaleye teklif veren bir firma ve dört konsorsiyum grubunun yeterlilik dokümanları değerlendirilmeye alındı. Samsun Büyükşehir Belediye Binası Meclis Salonu'nda düzenlenen ihale 1. bölümüne Gülermak, Alsim Alarko, Ansaldobreda Konsorsiyum Grubu, Turan Hazinedaroğlu+EM+Skoda Konsorsiyum Gurubu, Doğuş ve Yenigün Ortak Girişim, Siemens AG, Siemens AŞ Konsorsiyum Grubu ve Yapı Merkezi ile CAF Konsorsiyumu katıldı. 2003 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi'nin gündeminde olan ve Hazine garantisiyle Avrupa Yatırım Bankası'ndan sağlanacak 156 milyon dolarlık kaynakla uygulanacak dev proje için uluslar arası şartlara göre ihale süreci uygulanıyor. İhale sürecinin birinci bölümünde Samsun İmar ve Şehircilik İşleri Daire Başkanlığı'nca firma ve konsorsiyum tekliflerinin dış zarfları açıldı. Firma ve konsorsiyumun dış zarflarında eksik olup olmadığı oluşturulacak komisyon ve Avrupa Yatırım Bankası tarafından incelendikten sonra ihaleye katılmaya hak kazanan firmalar belirlenecek.

İhale sürecini değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2003 yılından buyana gündemde olan Hafif Raylı Sistem Projesi'nde son aşamaya geldiklerini söyledi. Yapılan tekliflerin değerlendirilmesinin ardından en son ihaleye katılacak firmaların belirleneceğini dile getiren Yılmaz, yeterlilik alan firmalar arasında en düşük teklifi verenin ihaleyi almaya hak kazanacağını kaydetti. Samsun'da bu zamana kadar uygulanacak en büyük alt yapı projesinin hayata geçtiğini belirten Yılmaz, "50 gün içerisinde projenin temelini atmayı planlıyoruz. Zarfların değerlendirilmesi ikinci ihalenin yapılması biraz zaman alacak. Proje sosyal hayatı büyük oranda etkileyecek. Ulaşımı modernize edecek, kent görümünü değiştirecek. Dünyanın gelişmiş ülkelerindeki tamamlayıcı unsurlar Samsun'da da tamamlanmış olacak. Modern bir toplu taşıma sistemi hayata geçmiş oluyor" dedi. Yılmaz, Samsun için tarihi bir gün yaşadıklarını sözlerine ekledi.

(MD-SA) 20.03.2008 18:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title