Haberler

Rauf Denktaş'ın Vefatı Rum Basınında

KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın dün akşam hayatını kaybetmesine Kıbrıs Rum basınında geniş yer verildi.

KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın dün akşam hayatını kaybetmesine Kıbrıs Rum basınında geniş yer verildi.

Rum gazeteleri, Denktaş'ın kızı Ender Vangöl'ün babasının yoğun bakımda söyledikleriyle ilgili AA'ya açıklamalarına da yer verdi.

Politis gazetesi, "Yunanca Konuşarak Öldü. Denktaş Dün Akşam Son Nefesini Verdi" başlıklarıyla ön sayfadan aktardığı haberinde, Denktaş'ın Kıbrıs Türk devleti ile Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'a değinerek son nefesini verdiğini yazdı.

Haberi "Rauf Öldü. Ölmeden Önce Yunanca Konuşuyordu" başlıklarıyla aktaran gazete, Denktaş'ın ölmeden önceki sağlık durumuyla ilgili ayrıntılara yer verdi. Gazete, Denktaş'ın kızı Ender Vangöl'ün AA'ya, Denktaş yoğun bakımdayken neler yaşandığıyla ilgili anlattıklarına da yer verdi.

Alithia gazetesi de Denktaş'ın ölüm haberini "Denktaş Öldü" başlığını kullanarak ön sayfadan duyurdu. Gazete, Denktaş'ın ölümünü, Ender Vangöl'ün anlattıklarını ve Denktaş'ın geçmişte oynadığı rolleri ayrıntılı bir şekilde aktardı.

Haravgi gazetesi, haberi iç sayfada "Denktaş öldü" başlığıyla verdi. - LEFKOŞA

Kaynak: AA / Dünya

Dimitris Hristofyas Rauf Denktaş Kıbrıs Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title