Haberler

Ramazan Öncesi Samsun'da Son Hazırlıklar

Samsun'da 13 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan sel felaketi nedeniyle Ramazan ayında birçok belediye eğlence programlarını iptal etti.

Samsun'da 13 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan sel felaketi nedeniyle Ramazan ayında birçok belediye eğlence programlarını iptal etti. Büyükşehir Belediyesi, afetzedelere destek amacıyla Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde iftar çadırı kuracak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Samsun Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında, 4 Temmuz'da meydana gelen ve 13 kişinin hayatını kaybettiği sel nedeniyle eğlence etkinliği yapmayacak. Selin en çok zarar verdiği Canik ilçesine bağlı Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde iftar çadırı kuracak belediye, çadırda 2 bin kişiye her akşam iftar verecek. Ayrıca 6 bin 600 aileye para yardımı yapılacak.

Canik Belediyesi ise sel nedeniyle eğlence programı hazırlamadı. Belediye, 2 bin kişiye yemek dağıtımı yapacak. Belediye ekipleri, özellikle sel nedeniyle evleri ve iş yerleri zarar gören vatandaşlara destek olmak için Gaziosmanpaşa, Gazi ve Yavuz Sultan Selim mahallelerinde vatandaşların evlerine götürmesi için yemek dağıtacak. Ayrıca, Canik Kültür Merkezi'nde her akşam iftar yemeği programı düzenlenecek.

Tekkeköy Belediyesi ise 2 bin 600 ailede gıda paketi yardımında bulunacak.

-Her mahallede iftar-

İlkadım Belediyesi her yıl düzenlediği mahalle iftarlarının yanında, bu yıl Ramazan ayının ruhuna ve manevi iklimine uygun 'Ramazan Günleri' adı altında etkinlikler düzenleyecek.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sahil Yolu'nda 2 bin metrekarelik alanda Ramazan çadırı kurulacağını söyledi.

Ramazan ayı boyunca bin kişiye iftar vereceklerini belirten Demirtaş,

"İftar sonrası her akşam tiyatro, şiir dinletileri, ilahi, tasavvuf musikisi, Kuran ziyafeti, dini sohbetler, Karagöz-Hacivat ile vatandaşlara eski Ramazan geleneğini yeniden yaşatacağız. Ramazan günleri kapsamında Bedirhan Gökçe, İbrahim Sadri, İkbal Gürpınar, Serdar Tuncer ve Kaya Kuzucu gibi sanatçılar şiir ve ilahi dinletisi programlarına katılacak" dedi.

Ramazan ayı boyunca mahallelerde iftar çadırları kuracaklarını anlatan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Ramazan ayının manevi ikliminde bir ay boyunca her akşam bir mahallede kurulan iftar çadırımızda vatandaşlarımızla kucaklaşacağız. Burada amaç, toplumsal dayanışmayı, birlik ve beraberlik ortamını sağlamak. İftar sonrası geleneksel Türk mizah karakterleri Hacivat ve Karagöz oyunu ile çocuklarımıza eski Ramazan geleneklerini yaşatacağız."

-Atakum'da 'Faslı Şahane' eğlenceleri-

Atakum Belediyesi'nce Ramazan ayında 'Faslı Şahane' etkinliği düzenlenecek. Etkinlikler kapmanında 20 Temmuz'da Grup Zemheri ve Nahide Akkal, 21 Temmuz'da Gülay, 28 Temmuz'da Yeni Türkü, 11 Ağustos'ta Fuat Saka konserleri düzenlenecek. Çeşitli gösterilerin de yapılacağı etkinlikte 29 Temmuz'da Sunay Akın gösteri sunarken, 12 Ağustos'ta orta oyuncuları, Hacivat-Karagöz gösterisi sunacak.

'Faslı Şahane' programında yerel sanatçılar da sahne alacak.

Belediye, ilçedeki yardıma muhtaç 5 bin aileye gıda paketi dağıtımı yapacak.

Muhabir: İlyas Gün

Yayıncı: Orhan Topal - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Necattin Demirtaş Gaziosmanpaşa Canik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title