Haberler

Ramazan Etkinlikleri Devam Ediyor

Ramazan Etkinlikleri kapsamında ikinci gününde Konya Mevlana Sema Grubu'nun tasavvuf müziği ve sema gösterisi Rizelilerle buluştu.

Rize Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan Etkinlikleri kapsamında ikinci gününde Konya Mevlana Sema Grubu'nun tasavvuf müziği ve sema gösterisi Rizelilerle buluştu.

Rize Belediyesi tarafından Ramazan Etkinlikleri adı altında iftar yemeklerinin ardından haftanın belirli akşamları düzenlenen çeşitli programların içerisinde Konya Mevlana Sema Grubu'nun tasavvuf müziği ve muhteşem sema gösterisi yoğun ilgi gördü.

Kültür Park Altın Salonda yapılan Ramazan eğlencesinde Konya Mevlana Grubu'nun tasavvuf müziği ve sema gösterisi sahne aldı. Yoğun izleyicinin katıldığı sema gösterisinde izleyiciler program akışında kendilerinden geçti.

Programa Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve eşi Reyhan Bakırcı, Rize İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turhan Talu, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ali Osman Çelik, Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Burak Çakıroğlu, Belediye Meclis Üyeleri, davetliler ve bini aşkın vatandaş katıldı.

Işık şöleni eşliğinde görkemli bir şekilde başlayan ve iki bölüm halinde gerçekleştirilen programda ilk olarak tasavvuf konseri sahne aldı. Konya Mevlana Sema Grubu Türk Tasavvuf Musiki Topluluğu Devlet Sanatçısı Hüseyin Kubilay Öztuğ tarafından verilen konserin ardından Konya Mevlana sema grubu başkanı semazenin ne olduğunu, nasıl semazen olunduğunu anlattı. Ardından dünyaca ünlü Konya Mevlana Sema Grubu sahne alarak muhteşem gösterilerini sundular. Gösterinin son bulmasıyla izleyiciler grubu ayakta alkışladılar. Program sonunda Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve eşi Reyhan Bakırcı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turhan Talu ile birlikte çok sayıda vatandaş sema grubu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yaptığı açıklamada ise "Ramazan etkinliklerimizin ikinci gününde vatandaşlarımızın etkinliklere yoğun bir şekilde iştirak etmesi bizleri memnun etmekte. Vatandaşlarımızı aileleri ile birlikte Belediyemiz tarafından ücretsiz olarak düzenlenen etkinliklere bekliyoruz" dedi.

İftar yemeklerinin ardından Ramazan boyunca devam edecek programların listesi şöyle sıralanıyor:

07 Ağustos 2011 Pazar Kur'an Ziyafeti (Yusuf KARALİ Diyanet Eğitim Merkezi), 10 Ağustos 2011 Çarşamba Prof. Dr. Abdurrahman HAÇKALI (Ramazan ve Vakit), 11 Ağustos 2011 Perşembe Dursun Ali TAŞÇI (Mevlâna ve Aşk), 12 Ağustos 2011 Cuma İlizyonist Sermet ERKİN Gösterisi, 13 Ağustos 2011 Cumartesi KTÜ Öğr. Gör. Neyzen İlhan BARUTÇU ve Rize Musiki Derneği Ney Dinletisi, 14 Ağustos 2011 Pazar Karagöz-Hacivat, Orta Oyunu ve Skeçler, 16 Ağustos 2011 Salı Karadeniz Türk Tasavvuf Musikisi, 19 Ağustos 2011 Cuma İslam Sanatlarından Hat Sanatı (Öğr. Gör.Nurettin ÖDÜL), 20 Ağustos 2011 Cumartesi Erkan MUTLU Konseri, 21 Ağustos 2011 Pazar Karagöz-Hacivat, Orta Oyunu ve Skeçler, 22 Ağustos 2011 Pazartesi Namazla Diriliş Platformu, 23 Ağustos 2011 Salı Prof. Dr. Ahmet KOÇ(İslamda Çocukların ve Gençlerin Eğitimi), 24 Ağustos 2011 Çarşamba Kur'an Ziyafeti (Abdurrahman Sadien ve Dünyaca Ünlü Hafızlar Muhammed Said Tusi ) olarak sıralanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title