Haberler

Rahvan Atları ‘Osman Gazi’ için Yarıştı

Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında düzenlenen Rahvan Atları Koşusu, 90 Rahvan atının yarıştığı renkli bir organizasyona dönüştü.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ev sahipliğinde Dikkaldırım Eski Kavaklık Mevkiinde gerçekleştirilen etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen ve Bursa Milletvekili Adayları Cafer Yıldız ile Cemile Yiğit katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptığı açılış konuşmasında kültürel ve sanatsal etkinliklerle Nisan ayının Osmangazi'de dolu dolu geçtiğini söyledi. Birbirinden renkli etkinliklerle kutlanan Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'nin son etkinliğinin de coşkulu başladığını söyledi. Dündar "Buradaki atlar İngiliz atları ya da Arap atları değil, özbeöz Türk atları. Dağ köylerimizden, Kütahya'dan ve Balıkesir'den gelen amatör sporcularımız, bu geleneğimizi yaşatıyorlar" diyerek, organizasyona katkı koyan herkese teşekkür etti.

Dündar "Erken dönem Osmanlı eserlerini ayağa kaldırıyor ve somut kültür mirasımızı yaşatmaya çalışıyoruz. Ama aynı zamanda Rahvan Atları Koşusu, Geleneksel Köy Düğünü ve Uluslararası Sempozyum gibi etkinliklerle de soyut mirasımızı da yaşatma çabası içindeyiz" diye konuştu. Rahvan Atları Derneği Başkanı İhsan Gür, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a desteklerinden ötürü teşekkür plaketi sundu.

Yarışlar Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Taylar, Tozkoparan Arap Dolu Dizgin, Yerli Dolu Dizgin ve İthal Rahvan kategorilerinde gerçekleştirildi. Yarışlar sonunda Baş kategorisinde Mehmet Barut birinci olurken, Başaltı'nda Mehmet Barut, Büyük Orta'da Latif Bircan, Küçük Orta'da Ayhan Karakuş, Deste'de Mehmet Koçan, Taylar'da Ayhan Karakuş, Tozkoparan'da Ergin Gök, Arap Doludizgin'de Taner Dikencik, Yerli Doludizgin'de ve Engin Kesdoğan birinciliği göğüsledi. Yarışmada dereceye girenlere 4.000 TL ile 800 TL arasında ödüller verildi.

RAHVAN ATLARI

Rahvan Atları Koşusu, bir geleneğin yaşatılması bakımından büyük önem taşıyor. Rahvan Atları; Orta Asya'dan Anadolu'ya göç eden Türklerle birlikte gelen, gerçek Türk atları. Bu atlar adını bir yürüyüş stili olan Rahvan, adından alıyorlar. Bakımları da dahil olmak üzere her konuda sahiplerine büyük kolaylıklar gösteren Rahvan Atları, az yem ve az su ile uzun yol alma özelliğine sahip. Bugün yeteri kadar ilgi gösterilmeyen Rahvan Atları'nın soyu Türkiye'de giderek azalıyor. Geçmişte daha iri oldukları tahmin edilen bu atların giderek bu özelliklerini de yitirdikleri gözleniyor.

Kaynak: Bültenler / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title