Haberler

Rahmi Saltuk Oğlunu Son Yolculuğuna Uğurladı

Haber-kamera: Ümit TÜRK İstanbul / DHA

Halk ozanı Rahmi Saltuk'un 5'inci kattan düşerek hayatını kaybeden 21 yaşındaki oğlu Baran Saltuk için Okmeydanı Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Yakınları Baran Saltuk'un intihar etmediğini dengesini kaybedip düştüğü üzerinde duruyor.

İTÜ Meslek Yüksekoğlu Güverte Kaptanlığı bölümünden kısa bir süre önce mezun olan Baran Saltuk'un Okmeydanı Cemevi'nde düzenlenen cenaze törenine, aralarında Edip Akbayram, Arif Sağ, Sadık Gürbüz, Ali Rıza Binboğa, Ferhat Tunç, gazeteci Hikmet Çetinkaya'nın da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da çiçek gönderdiği görüldü.

Cenaze namazı sonrası, aynı zamanda Türkiye Komünist Partisi üyesi olan Baran Saltuk'un tabutunun üzerine arkadaşları parti bayrağı koydular. Tabut, alkışlarla cenaze arabasına konuldu. Daha sonra Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"BÖYLE BİR ACI KELİMELERLE İFADE EDİLEMEZ"

Baba Rahmi Saltuk'un yazılı açıklama yapacağı duyuruldu. Cenazeye katılanlardan Baba Rahmi Saltuk'un yakın arkadaşı Nevzat Metin ise, 'Ablasından bir sigara rica ediyor. Babası kalkıyor. Dikkat et yavrum diyor. Baran 1.85 boyunda, bir de yorgunluğun etkisi ile pencereden düşüyor. Saat 07.00'de komşuları farkına varıyor. Ambulans çağırıyorlar ama iş işten geçmiş oluyor" dedi.

Sanatçı Edip Akbayram ise, 'Çocukluğunu biliyoruz, Baran'ın. O da bizim bir evladımızıdır. Böyle bir acı kelimelerle ifade edilemez. Acıların en büyüğüdür, bir anne baba için. Bir anne-babaya ancak dayanma gücü dileyebiliriz. Sözcükler kifayetsiz kalır. Evlat acısı dünyanın en büyük acısıdır. Çok çalışkan, cana yakın, sorumlu bir birey, aydın bir insan. Böyle olması bizi üzdü" diye konuştu.

Sanatçı Arif Sağ ise, 'Bizde, Anadolu'da bir laf vardır. Genç ölümü zor olur. Allah Rahmi'ye sabır versin" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title