Haberler

Rader Genel Başkanı Sinan Cavlak Açıklaması

Radyocular Derneği (RADER) Genel Başkanı Sinan Cavlak, yeni Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Yasası'nın tüm maddelerinin uygulanması halinde 4 bin medya çalışanının işsiz kalacağını savundu.

Cavlak, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM'nin Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkındaki Kanun Tasarısı'nı görüşerek kabul ettiğine değindi.

Dernek olarak RTÜK Kanun Tasarısı hakkındaki çekincelerini Malatya milletvekillerine gönderdiklerini anımsatan Cavlak, hazırladıkları raporu AK Parti Malatya Milletvekilleri Fuat Ölmeztoprak ve Öznur Çalık, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nun tüm üyeleri, Grup Başkan Vekilleri, TBMM'deki RTÜK Tasarısını inceleyen Komisyon ve RTÜK Başkanı Davut Dursun'a gönderdiğini anlattı.

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun da TBMM'deki RTÜK Tasarısını inceleyen komisyon ve hükümet temsilcileriyle görüşmeler yaparak tasarının kanunlaşmaması için çaba sarf ettiğini aktaran Sinan Cavlak, talepleri doğrultusunda tasarıda yer alan bazı maddelerde değişiklikler yapıldığını kaydetti.

Cavlak, "Tahminlerimiz odur ki, yeni RTÜK Yasası'nın tüm maddeleri uygulandığında Türkiye genelindeki yerel yayın kuruluşlarında çalışan 4 bin civarında medya çalışanı işsiz kalacaktır" dedi.

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title