Haberler

    PYD, Menbiç'te Özerkliğe Hazırlanıyor! Şehrin Adı 'Mabuk' Oldu

    Güncelleme:

    PYD, Menbiç'te özerklik ilanına hazırlanıyor. Terör örgütü, şehrin adını da Kürtçe'de "ölümsüz gelin" anlamına gelen Mabuk olarak değiştirdi.

    ABD desteğiyle Menbiç'i kuşatan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin, şehirde özerklik ilanına hazırlandığı iddia edildi. Terör örgütünün, şehrin adını da Kürtçe'de "ölümsüz gelin" anlamına gelen Mabuk olarak değiştirdiği ileri sürülüyor. Menbiç Mahalli Meclisi Başkanı Münzir Ebu Sellel, "Araplar zorla göçe tabi tutulabilir. Bölge sözde Kürdistan projesine dahil edilecek" dedi.

    Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin ABD desteğiyle başlattığı Menbiç operasyonu 11'inci gününe girdi.

    MENBİÇ PYD KUŞATMASINDA

    Set Tişrin bölgesinden başlayan operasyonda, yüzde 93 oranında Araplardan oluşan nüfusuyla Halep'in en büyük ilçesi olan Menbiç, PYD kuşatması altına girdi. Menbiç'in çevresindeki Avun Dedat, Kersen, Manguba ve Hattaf bölgelerinin kuşatılmasıyla PYD'nin şehir merkezine uzaklığı 1,5 kilometreye kadar düştü.

    Menbiç operasyonu ABD'nin "Araplardan oluşan grupların yoğunluğu" iddiasına rağmen, PYD'li teröristler eliyle devam ediyor. PYD'nin üst düzey yöneticilerinden Mahmut er-Reş, ABD'li özel kuvvet timlerinin desteğiyle ilk günden beri sahada görev yapıyor.

    ŞEHRE KÜRTÇE AD VERİLDİ: ÖLÜMSÜZ GELİN

    Menbiç'i kuşatma altına alan PYD'nin, ilk olarak şehrin adını değiştirdiği öne sürüldü. IŞİD sonrası özerklik ilanına hazırlandığını duyuran PYD, Menbiç'in adını Kürtçe'de "ölümsüz gelin" anlamına gelen Mabuk olarak değiştirdi. PYD'nin yüzde 93'ü Arap olan ilçede etnik temizliğe girişmesinden endişe ediliyor.

    "ESAD YANLISI BİR KİŞİ BAŞKAN İLAN EDİLDİ"

    Menbiç Yerel Meclisi Başkanlığı görevini yürüten Münzir Ebu Sellel şehirde yaşananları anlattı. PYD'nin şehirdeki oyununu gözler önüne seren Ebu Sellel, PYD'nin Ebu Emced isimli Esad yanlısı bir kişiyi başkan ilan ettiğini ifade etti.


    Örgütün, Menbiç Halk Meclisi kurduğunu ve ilçeyi ele geçirmeden federal yönetim oluşturacaklarını anlatan Ebu Sellel, "Tel Abyad örneği tekerrür edecek ve halkımızın evleri ellerinden alınarak, bölge sözde Kürdistan projesine dahil edilecek" diye konuştu.

    "BÖLGEYE KÜRT NÜFUSU YERLEŞTİRİLECEK"

    Ebu Sellel, PYD'nin hedeflerine ulaşmak için federal yönetim ilanına dönük hazırlıklarını bildiklerini söyledi. Yüzde 3 oranında Kürt'ün yaşadığı Menbiç merkez ve çevresindeki Arapların zorla göç ettirileceğini ifade eden Ebu Sellel, "Arapların zorla göç ettirilmesi sonrası Tel Abyad ve Haseke'de olduğu gibi bölgeye Kürt nüfusu yerleştirilecek" ifadelerini kullandı.

    "70 BİN SİVİL KAÇTI"

    Ebu Sellel, ilçede halen 150 bin sivilin yaşadığını, 70 bine yakın insanın son çatışmalardan dolayı bölgeyi terk ettiğini söyledi. İnsanların Azez yönüne kaçmak istediğini anlatan Ebu Sellel, "İnsanlar tehlikelerden dolayı el-Bab'a sığınmak zorunda kalıyor. Önümüzdeki günlerde daha önemli göç hareketliliği yaşanacak" dedi.

    IŞİD KÖYLERDEN ÇEKİLDİ

    Öte yandan Kuzey Halep'te muhaliflere karşı vahşet sergileyen IŞİD'in PYD'ye karşı savaşmaması ise dikkat çekti. IŞİD, son 3 günde 46 köyden direnmeden çekildi. Bu durumun dikkate değer olduğunu vurgulayan Münzir Ebu Sellel, "PYD'yi bir gövde olarak düşünürsek, onun Suriye'deki ayaklarının IŞİD terör örgütü olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Yeni Şafak Suriye Münbiç Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
    500

    Yorumlar (25)

    IQ FAKİRLERİ:

    TÜRKLER GERÇEKTEN 10 SANİYELİK DÜŞÜNME KAPASİTENİZ VAR O ESNADA YORUM YAPTINIZ YAPTINIZ SONRASI YOK. O YÜZDEN AVRUPALI KOŞAR SİZ BAKACAK TREN BEKLERSİNİZ YAZIK.

    30
    37
    yanıtYanıtla
    KÜRT'' LER ÜLKEMİZİ TERK EDİN:

    BU ÜLKEDE İSTENMİYORSUNUZ. . . ENİN DE SONUNDA GIRTLAK GIRTLAĞA GİDECEĞİZ HEPİNİZİN GEBERDİĞİNİ GÖRMEK BENİM EN MUTLU GÜNÜM OLACAKTIR. . .

    8
    40
    yanıtYanıtla
    serhado:

    bizde o günü bekliyoruz, , , yalniz giderken yanimizda sizide götürürüz. .

    yanıt49
    yanıt7
    TÜRK CCC:

    ÖZERKLİK KURSUNLAR ANALARININ AMLARINI KURSUNLAR KÜRT SONSUZA KADAR NEFRET ETTİĞİM CAN DÜŞMANIMDIR ŞEHİDLERİMİZİN HESABI KIYAMETE KADAR BİYMEYECEK İÇİMİZDEKİ KÜRNTELİRED ÖLDÜRECECĞİZ. . . PİS CANLARINI ALMAK BENİM İÇİN ZEVKTİR SONSUCA KIYAMETE KADAR KÜRT NEFRETİMDİR. . .

    9
    35
    yanıtYanıtla
    norşin:

    bu ne haber şimdi ulan daha yeni özgürlüğüne kavuşturuldu Orası zaten Kürt şehri kimsenin değil iş aslına dönmüş oldu Kürtlere uygulanan zülmün neticesinde bütün şehirlerin ismi değiştirilmişti Şimdi ise herşey aslına dönüyor oranın asıl adı yüzyıllardır MABUK yok bilmem Ebu hıyar böyle dedi Ebu tırrık şöyle dedi size insanlığıda öğretecez.

    32
    8
    yanıtYanıtla
    a tim:

    bakin abd neden bizi hedef Aldi sömürmekte oldugu ülkelerde artik sömüremiyor tükiye engeli var diye 2güneydoguda yeni zengin madenler kesfettiler 3lozan anlasmasi bitmekte türkiye eski osmanlinin son cökmüs sistemine denk getirdiler erdogan sayesinde bop esbaskani birkere atatürkü kötülemekle hata yaptiniz iftiracilar sahte müslümanlar sizi bizde atatürkler bitmez abd gibi yezidi düsmanda bitmez öyleye milletim herseyin farkinda dir birlik ve beraberligimizi kürtlerde dahil bozamazlar cürük düs

    31
    4
    yanıtYanıtla
    try:

    bu türkıyenın çöküşüdür sevının akplıler hızlı trene bının kutlayın

    15
    15
    yanıtYanıtla
    vuuuv:

    veridiğin şehitlere bak anlarsın bundan sonra bunun ıkı katını vereceksın hadi eyı valla

    yanıt2
    yanıt14
    bayburt:

    Anlamazsın tabı kafa ve beyın lazım anlamak için

    yanıt0
    yanıt16
    suriyeli:

    ışidin boşalttığı her yeri ypg ele geçirse bile oradaki halka ypg yi istemiyor. Birşeyi hekes unutuyor. bu toprakların sahibi suriye devletidir.

    9
    20
    yanıtYanıtla
    Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title