Haberler

Prof. Dr. Hayati Hazır'ın Cenazesi Toprağa Verildi

Mersin'in Bozyazı ilçesinde dün yaşamını yitiren Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Hayati Hazır'ın cenazesi bugün gözyaşları içinde Bozyazı Ak Mezarlık'ta toprağa verildi.Pro.Hazır'ı son yolculuğuna akademisyen arkadaşları ve öğrencileri...

Mersin'in Bozyazı ilçesinde dün yaşamını yitiren Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Hazır'ın cenazesi bugün gözyaşları içinde Bozyazı Ak Mezarlık'ta toprağa verildi. Pro. Hazır'ı son yolculuğuna akademisyen arkadaşları ve öğrencileri uğurladı.

Uzun yıllardır Bozyazı'da yaşayan ve bir süre önce rahatsızlanan Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Kamu Yönetimi dersleri veren Anayasa Hukuku Profesörü Hayati Hazır (63), tedavi gördüğü Bozyazı Devlet Hastanesi'nde dün yaşamını yitirmişti. Prof. Dr. Hayati Hazır'ın cenazesi bugün Bozyazı Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Merkez Mahallesi Alperen Sitesi'ndeki evine getirildi. Evinin önünde Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde öğretim üyeliği yapan arkadaşları ve öğrencileri Prof. Dr. Hazır'ın cenazesinin yıkanmasına yardımcı oldu. Prof. Hazır'ın cenazesi yıkandıktan sonra öğretim üyesi arkadaşlarının ve öğrencilerinin omuzlarında cenaze arabasına yerleştirildi.

Mehmet Denizci Camisi'ne getirilen cenaze, kılınan cenaze namazı sonrasında AK Mezarlık'ta dualar eşliğinde defnedildi. Defin sırasında Prof. Hazır'ın öğrencilerinden Yrd. Doç. Şüheda Güray imamdan izin alarak toprak attı. Cenazenin defin edilmesi sonrası Prof. Hazır'ın eşi emekli öğretmen Fatma Hazır, eşinin mezarının üstünde dua ederek su döktü.

Cenazeye Katılan Konya Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Atabey, Prof. Dr. Hazır'ın kendi dalında Türkiye'de yeri doldurulamayacak birisi olduğunu söyleyerek, "Konya'da göreve başladığımızda elimizden tutan ilim adamlarından birisiydi. Türkiye Cumhuriyeti yeri doldurulamayacak bir ilim adamını kaybetti" dedi.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Yrd. Doç. Ömer Keskinsoy da Prof. Hayati Hazır'ın çok yönlü bir insan, çok iyi bir akademisyen, çok iyi bir insan olduğunu söyledi. Başken Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yrd. Doç. Şüheda Güray ise kendisinin akademisyenliği seçmesinde Prof. Dr. Hazır'ın etkisinin olduğunu belirterek, "Çok değerli, çok sıcak sevecen bir insandı. Akademisyen olmamda bu yola baş koymam hocam sayesinde. Beni bu yola yönlendiren insandı. Çok sıkıntılı süreçlerde çok onurlu, çok dik durarak o süreci tamamlayan birisiydi. Vatanını, ülkesini çok seven birisiydi" diye konuştu.

Cenazeye Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan çelenk yollarken, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Tunç, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Doç. Dr. Murat Atalı, Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Doç. Dr. Tevfik Gürsoy, Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Nazan Aslaner, Gazi Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Ömer Keskinsoy, Başkent Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Şüheda Güray, Konya Selçuk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mahmut Tekin ve Prof. Dr. Ata Atabey, Bozyazı'da iki dönem belediye başkanlığı yapan Muzaffer Ünal ile vatandaşlar katıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konya Selçuk Üniversitesi Gazi Üniversitesi Bozyazı Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title