Haberler

Nihat Hatipoğlu: Peygamber Sevgisinin İçini Doldurmalıyız

Güncelleme:

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, peygamber sevgisinin sözde kalmamasını ve bu sözün içinin doldurulması gerektiğini söyledi.

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, peygamber sevgisinin sözde kalmamasını ve bu sözün içinin doldurulması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen 'Gönül Sohbetleri' etkiliği için Gaziantep'e geldi. Belediye yetkilileri tarafından karşılanan Prof. Dr. Hatipoğlu, Kamil Ocak Spor Salonu'nda düzenlenen konferansta 5 bin kişiye hitap etti. Hazreti Muhammed'in hayatını ve Muharrem ayını anlatan Prof. Dr. Hatipoğlu'nun konuşması sırasında onlarca kişinin gözyaşı döktüğü görüldü.

Tüm Müslümanların Hazreti Muhammed'in istediği gibi bir hayat sürmesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. Hatipoğlu, Efendimize yakın olmak, onun sevdiği bir mümin olabilmek için çalışmalıyız. Peygamberi seviyorum diyorsak o sözün içini doldurmalıyız. Bu komşuya iyilik etmekle, mazlumun hakkını aramakla, yetimin başını okşamakla mağdurun yanında olmakla olur. Düşeni kaldırmakla olur. Onu sevmek, onun yaptığını yapmaktır dedi.

Yaklaşık 2 saat süren sohbetin ardından salondan ayrılan Prof. Dr. Hatipoğlu, gazetecilerin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için adının geçmesine ilişkin yönelttiği soruyu, Sayın Başbakanımız bu konuda gerekli açıklamayı yaptı sözleriyle yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nihat Hatipoğlu Şehitkamil Gaziantep Politika Güncel Haberler

title