Haberler

"Poyrazköy'de Ele Geçirilen Mühimmat" Davası

"Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile "ÇYDD ve ÇEV yöneticileri hakkındaki iddialar"a ilişkin dosyaların birleştiği 11'i tutuklu 85 sanıklı "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasının 20.duruşması başladı.

"Kafes eylem planı", "Amirallere suikast",

" Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile "ÇYDD ve ÇEV yöneticileri hakkındaki iddialar"a ilişkin dosyaların birleştiği 11'i tutuklu 85 sanıklı " Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasının 20. duruşması başladı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Koramiral Deniz Cora, emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş, Yarbay Ercan Kireçtepe, Binbaşı Erme Onat, Binbaşı Eren Günay, teğmenler Faruk Akın, Sinan Efe Noyan ve Kurmay Albay Ümit Metin, Kemalettin Yakar, Behçet Altıntaş, Erdinç Yıldız, Mehmet Cem Çağlar ve Hüseyin Hançer katıldı.

Aralarında Koramiral Kadir Sağdıç ve Tuğamiral Fatih Ilğar'ın da bulunduğu başka suçtan tutuklu 8 sanık ile tutuksuz 9 sanık da duruşmada hazır bulundu.

Duruşma, tanıkların dinlenilmesiyle devam ediyor.

-Birleşen iddianamelerde istenen cezalar-

Birleşen davaların iddianamelerinde, Poyrazköy Keçilik mevkisinde 21 Nisan 2009'da başlatılan ve 28 Nisan 2009'a kadar devam eden kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin olarak, emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli Yarbay Ercan Kireçtepe, Binbaşı Erme Onat ve Binbaşı Eren Günay ile Yarbay Mustafa Turhan Ecevit'in "darbeye teşebbüs etmek" suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile "Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olma" gibi suçlardan da 29,5 ila 57'şer yıl arasında hapis cezalarına çarptırılması isteniyor.

İddianamede, Ergin Geldikaya'nın 17,5 ila 39 yıl, Tuğamiral Levent Görgeç ile Ali Türkşen, Halil Cura, Ferudun Arslan, Sadettin Doğan, İbrahim Koray Özyurt, Muharrem Nuri Alacalı, Şafak Yürekli, Dora Sungunay, Tayfun Duman ve Mert Yanık'ın da 7,5 ila 15'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

"Amirallere Suikast" iddiasına ilişkin de, Alperen Erdoğan, Burak Düzalan, Yakut Aksoy ve Tarık Ayabakan'ın çeşitli suçlardan 13 ila 34'er yıl arasında hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, Faruk Akın'ın 13 yıl 8 ay ila 33 yıl, Sinan Efe Noyan, Barbaros Mercan ve Yiğithan Göksu'nun 13 ila 29 yıl, Ülkü Öztürk, Sezgin Demirel ve Koray Kemiksiz'in 8 ila 19'ar yıl, Ali Seyhur Güçlü, Halit Mehmet Ergül, Fatih Göktaş, Burak Amaç, Burak Özkan, Oğuz Dağnık ve Mehmet Orhan Yücel'in 7,5 ila 15'er yıl ve Levent Çakın'ın da 5 ile 15,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.

Emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütcü, Koramiral Kadir Sağdıç ve Tuğamiral Mehmet Fatih Ilğar'ın aralarında olduğu tüm sanıkların eylemlerinin "Ergenekon silahlı terör örgütüyle doğrudan bağlantılı olarak kafes operasyonu eylem planını hayata geçirmek üzere faaliyet yürüten yasa dışı örgütlenmenin üyesi olma" suçunu oluşturduğu kaydedilen iddianamede, bu sanıkların Terörle Mücadele Kanunu'na göre (TMK) 7,5 ila 15'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması da isteniyor.

İkinci amirallere suikast girişimi soruşturmasına ilişkin iddianamede ise sanıklar Koramiral Deniz Cora ile Kurmay Albay Ümit Metin'in "terör örgütü üyeliği" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

"Gölcük'te ele geçirilen belgelere ilişkin" dava dosyasındaki iddianamede de tutuksuz sanıklar Kadir Sağdıç, Ali Türkşen, Halil Cura ve İsmail Bak'ın,

"darbeye teşebbüs etmek" suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca başka suçlardan 14 ile 30'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istenen iddianamede, tutuklu sanık Hüseyin Hançer'in de "darbeye teşebbüs etmek" suçundan yine 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, başka suçlardan da 21,5 yıldan 45 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Tutuklu sanık Kemalettin Yakar'ın 9 yıldan 27 yıla kadar, diğer tutuklu sanıklar Behçet Altıntaş, Mehmet Cem Çağlar ve Erdinç Yıldız'ın 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisleri istenen iddianamede, Tanju Veli Aydın'ın da 1 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.

Yine bu dava dosyasıyla birleştirilen "ÇYDD ve ÇEV yöneticileri hakkındaki dava" iddianamesinde de, sanıklardan Mustafa Namık Kemal Boya'nın 12,5 ile 30 yıl, eski ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer ile Fatma Nur Gerçel'in 8 ile 19,5 yıl, Ayşe Yüksel, Halime Filiz Meriçli, Hamdi Gökhan Ecevit, Ömer Sadun Okyaltırık ve Aydın Ortabaşı'nın 7,5 ile 15'er yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Kadir Sağdıç Poyrazköy İstanbul Gölcük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title