Haberler

"Porselenden Hayatlar – Geçmişe Özlem"

Güncelleme:

Sema Güral Sürmeli yeni koleksiyonuyla Osmanlı ihtişamını porselene taşıdı

NG Kütahya Seramik Porselen Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sema Güral Sürmeli, Osmanlı'nın görkemini yeni koleksiyonunda porselenle harmanladı ve gelecek nesillere miras kalacak bir koleksiyon tasarladı.

Her biri el ile işlenmiş kaftanlar, armalar, nişanlar ve kılıçlar ile Osmanlı kültürü ve yaşamına yapılan tarihsel bir yolculuğu anımsatan tasarımlar, Sürmeli tarafından yorumlandı.

"Porselenden Hayatlar – Geçmişe Özlem" adlı koleksiyon, 25 Mayıs tarihine kadar Kuruçeşme Nicol'de sergilenmeye devam edecek.

NG Kütahya Seramik Porselen Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sema Güral Sürmeli'nin, Osmanlı saray ihtişamını yansıtan yeni koleksiyonu "Porselenden Hayatlar – Geçmişe Özlem" Kuruçeşme Nicol'de sergilenmeye devam ediyor. Sergi, 25 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

Tarihe sahip çıkan NG Kütahya Porselen, Sema Güral Sürmeli'nin tasarımdaki uzmanlığı ile Osmanlı mirasını bu koleksiyona yansıttı ve dünya kültür mirasına kazandırdı. El ile işlenen kaftanlar, armalar, nişanlar ve daha birçok Osmanlı tasarımı, uzun bir çalışma sürecinin sonunda oluşturuldu. Porselen üzerine uygulanan sanat eserlerinin oluşturduğu 2013 parçalık koleksiyonun yapımı, tam 4 yıl sürdü.

Porselenden Hayatlar – Geçmişe Özlem'e hayat veren Sema Güral Sürmeli yeni koleksiyonunu şöyle anlatıyor: "Geçmişe duyduğum özlem ve saygıyı, kendimce anlatarak geleceğe miras bırakmak bana düşen bir görevdi. Hissettiğim tüm yoğun duyguları emeğimle birleştirerek, kuşaklar arası bir köprü kurmak istedim. İletişim aracım porselen oldu. Bugün bile dünya çapındaki sanatçılara ve tasarımcılara ilham kaynağı olmuş kaftanlar, armalar, nişanlar, kılıçlara kadar, Osmanlı'yı bize anlatan birçok tasarımı, Porselenden Hayatlar – Geçmişe Özlem koleksiyonumla yeniden yorumladım. Sevgili babam Nafi Güral'a ithaf ettiğim bu koleksiyon, benim için çok değerli ve anlamlı bir hatıra…"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kütahya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title