Haberler

Koltuğuna talip 4 isim var! Akşener'in kimi destekleyeceği belli oldu

Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün yaptığı açıklama ile 27 Nisan'da düzenlenecek kurultayda aday olmayacağını açıkladı. Bu gelişme sonrası Akşener'in koltuğuna talip isimler de tek tek ortaya çıkmaya başladı. Süreci yakından takip eden Akşener'in kongrede Müsavat Dervişoğlu'nu destekleyeceği gelen bilgiler arasında...

27 Nisan'da Olağanüstü Genel Kurul'a gitme kararı alan İyi Parti'de Genel Başkan Meral Akşener, yeniden aday olmayacağını açıkladı, adaylar peş peşe ortaya çıkmaya başladı.

AKŞENER'İN KOLTUĞUNA TALİP ÇOK

İyi Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun ardından İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın da genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve İYİ Parti'nin Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz, kurultay kararı sonrası adaylıklarını duyurmuştu. Ayrıca Kürşad Zorlu'nun da başkan adaylığını açıklamaya hazırlandığı iddia edildi.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU'NU DESTEKLEYECEK

Aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener'in kongrede kimi destekleyeceği merak ediliyor. Kulislerde konuşulanlara göre; Akşener'in başkanlık yarışında Müsavat Dervişoğlu'nu destekleyeceği ve ekibine de bu ismi işaret edecek. Daha önce partideki genç hareketin desteğini alarak aday olacağını duyuran ve gemileri yakan ilk isim olan Mehmet Tolga Akalın'ın ise Müsavat Dervişoğlu'nun lehine adaylıktan çekilebileceği, Dervişoğlu'nu destekleyebileceği belirtiliyor.

SEÇİMLERDE AĞIR YARA ALDILAR

İYİ Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Türkiye genelinde aldığı yüzde 3,77'lik oyla 6'ncı parti konumuna geriledi. Şehirler içerisinde sadece Nevşehir'de belediye başkanı çıkarabilen İyi Parti, 27 ilçede seçimlerden zaferle çıktı. Ancak bir önceki seçime göre yüzde 6'nın üzerinde oy kaybetti.

İSTİFALAR PEŞ PEŞE YAŞANMIŞTI

Öte yandan; 31 Mart seçimleri sonrası ilk olarak Bilge Yılmaz Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevini bıraktığını açıklayıp, Akşener'i de istifaya çağırmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu partideki Teşkilatı Başkanlığı görevinden istifa ederken, partinin Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak da görevini bıraktığını duyurmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Meral Akşener İYİ Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

sadullah tüten:

Bir YAVUZ AĞIRALİOĞLU geçti iyi partiden onu görmek isterdim genel başkan koltuğunda.

156
28
yanıtYanıtla
Hasan Kasapoğlu:

müsavat Dervişoğlu kim yav hic duymadim erkekmi kadinmi bu nadil isim

90
42
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

aklıma o ismi duyunca musalla taşı geliyor

yanıt30
yanıt10
Seko Seko:

Bu ülkeden birşey olmaz bu dervişoglu kendi adamı sag kolu gibi bu yaptıgı dikdadörlük başka insanlara engel oluyor neden hep yandaşına bişeyler vermek zorunda bu insanlar

yanıt18
yanıt6
Musti40 :

Bu partinin sağlam Ülkücü bir duruşu olsaydı, MHPyi çok tarihten silmişti, ama maalesef AMACI FELSEFESİ vizyonu olmayan toplama bir parti, sonuda çok çabuk geldi!

93
11
yanıtYanıtla
ŞÜKRÜ GÜZEN:

Aynen öyle kardeşim

yanıt21
yanıt3
BozkurtTURK:

Aynen öyle toplama bir parti oldular. Ablalari abileri doldurdular. Rant peşinde koşan herkesi aldılar. Bir kac sağlam isim var saygı duyduğum ama onlarda inatciliktan kaybetti

yanıt14
yanıt5
Deniz SORAN:

Ülke birinden daha kurtuluyor :)

82
9
yanıtYanıtla
Muhalif:

Oktay vural başa geçmeli

12
73
yanıtYanıtla
Mülayim sert:

Partide hiçmi genç birisi Yok yaşı 70e doğru giden biri genel başkan olunca parti uçacak sanıyorlar herhalde

64
7
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title