Haberler

İYİ Partili Mesut Özarslan, partisinden istifa etti

Güncelleme:

CHP ile yerel seçimlerde iş birliği yapmayacaklarını açıklayan İYİ Parti'de yaprak dökümü devam ediyor. Son olarak İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Kurucu Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan da partisinden istifa etti.

Gelecek yıl mart ayında yapılacak yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapmama kararı alan İyi Parti'de istifalar devam ediyor. Aytun Çıray, Durmuş Yılmaz, Bahadır Erdem, İdris Nebi Hatipoğlu, Adnan Beker, Ümit Dikbayır, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Ece Güner, Mehmet Salim Ensarioğlu ve İbrahim Özkan'ın ardından bu kez de İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Kurucu Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan İYİ Parti'den istifa etti.

İYİ Partili Mesut Özarslan, X hesabından paylaştığı açıklamayla partisinden istifa ettiğini duyurdu. Özarslan, yaptığı paylaşımda, "Kıymetli dava arkadaşlarım, 25 Ekim 2017'de Yüce Türk Milleti'ne umut olmak için ülkemizin her kesiminden milliyetçi ve demokrat arkadaşlarımızla bir araya gelerek Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER Hanımefendi önderliğinde çetin yolları aşarak büyük bir mücadele ile İYİ Parti'yi kurduk. İYİ Parti çatısı altında geçirdiğim süre boyunca; Kurucular Kurulu Üyeliği, Ankara Kurucu İl Başkanlığı, Genel İdare Kurulu Üyeliği, Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve daha birçok görevi üstlenmiş olmanın sorumluluğuyla partimizin yükselmesi, gelişmesi ve bürokraside aldığım görevlerde partimizi ve dava arkadaşlarımı layıkıyla temsil etmek için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım." ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Mesut Özarslan, partisinden istifa ettiMesut Özarslan

"İYİ PARTİ ÜYELİĞİMDEN İSTİFA EDİYORUM"

"Birlikte gerçekleştirdiğimiz projeler, yürüttüğümüz kampanyalar, sarf ettiğimiz çaba, gösterdiğimiz özveri, samimiyet ve destekleri için Genel Başkanıma, İYİ Parti üyelerine, tüm teşkilatlarına, genç arkadaşlarıma ve Ankaralı hemşehrilerime teşekkürü borç bilirim." diyen Özarslan şunları kaydetti:

"Medya üzerinden şahsım hakkında imâ edilen kumpaslara ilişkin olayların bu noktaya nasıl evrildiğini halâ anlamış değilim. Ancak kamuoyu bilsin ki; inandığım değerlere olan sadakatimle Genel Başkanımın talimatları haricinde kendi başıma her hangi bir görüşme ve hareket içerisinde olmadığımı beyan ederek, İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum. Aziz Türk Milleti'ne hizmet etme arzusunu muhafaza ederek, Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri ışığında vatanımızın birliği, dirliği ve refahı için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğim."

İYİ Partili Mesut Özarslan, partisinden istifa etti

İYİ PARTİ'DE İSTİFA EDEN İSİMLER

AYTUN ÇIRAY

Aytun Çıray, 2023 Genel Seçimleri'nde İzmir'den aday gösterildi ancak sıralamalara ve aday gösterilen bazı isimlere tepki göstererek, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Çıray, seçimlerin ardından 6 Haziran 2023'te ise İYİ Parti'den istifa etti.

İYİ Partili Mesut Özarslan, partisinden istifa ettiAytun Çıray

İDRİS NEBİ HATİPOĞLU

Yerel seçimlerde AK Parti-MHP ile iş birliğini savunan İdris Nebi Hatipoğlu, 2 Kasım tarihinde İYİ Parti'den istifa etti. Hatipoğlu, 7 Kasım tarihinde ise AK Parti'ye katılmıştı.

İYİ Partili Mesut Özarslan, partisinden istifa ettiİdris Nebi Hatipoğlu

BAHADIR ERDEM

İYİ Parti'nin yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararına itiraz eden ve CHP ile iş birliğinin sürdürülmesi için çaba harcayan Bahadır Erdem, 10 Kasım 2023'te İYİ Parti'den istifa etmişti.

İYİ Partili Mesut Özarslan, partisinden istifa ettiBahadır Erdem

DURMUŞ YILMAZ

14 Mayıs'ta yapılan seçimler için tekrar aday gösterilmeyen Durmuş Yılmaz, 10 Kasım 2023'te İYİ Parti üyeliğini sonlandırmıştı.

İYİ Partili Mesut Özarslan, partisinden istifa ettiDurmuş Yılmaz

ADNAN BEKER

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, 16 Kasım tarihinde sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımla partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

İYİ Partili Mesut Özarslan, partisinden istifa ettiAdnan Beker

ÜMİT DİKBAYIR

İYİ Parti lideri Meral Akşener ve ailesi ile Özel Kalem Müdürü Esma Bekar'ın banka hesaplarını yasadışı yollardan incelettiği iddia edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, 5 Aralık'ta İYİ Parti'den ihraç edilmişti.

İYİ Partili Mesut Özarslan, partisinden istifa ettiÜmit Dikbayır

AYŞE SİBEL YANIKÖMEROĞLU

İYİ Parti'nin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaşıldığını söyleyen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, 6 Aralık tarihinde, partisinden istifa etmişti.

İYİ Partili Mesut Özarslan, partisinden istifa ettiAyşe Sibel Yanıkömeroğlu

ECE GÜNER

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ece Güner, İstanbul ve Ankara'da CHP ile iş birliği kabul edilmediği için 14 Aralık'ta partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.

İYİ Partili Mesut Özarslan, partisinden istifa ettiEce Güner

MEHMET SELİM ENSARİOĞLU

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu ise, Şeyh Said paylaşımı nedeniyle 12 Aralık'ta disipline sevk edilmişti. Ensarioğlu, disipline sevk edilmesinin ardından 15 Aralık'ta İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurmuştu.

İYİ Partili Mesut Özarslan, partisinden istifa ettiMehmet Salim Ensarioğlu

İBRAHİM ÖZKAN

Son olarak ise İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, grup başkanvekilliği görevinden 13 Aralık'ta istifa ettiğini açıklamıştı.

İYİ Partili Mesut Özarslan, partisinden istifa ettiİbrahim Özkan

Kaynak: Haberler.com / Politika

Mesut Özarslan Yaprak Dökümü İYİ Parti Ankara Politika Haberler

500

Yorumlar (1)

YILMAZ İÇELLİOĞLU:

Yaprak dökümü mü?,dallar kopuyor.

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title