Haberler

Polatlı'da Seminer

Ankara'ın Polatlı ilçesinde Çiftçi Haftası etkinlikleri kapsamında hububatta pas hastalığı ve mücadelesi konusunda seminer verildi.

Ankara'ın Polatlı ilçesinde Çiftçi Haftası etkinlikleri kapsamında hububatta pas hastalığı ve mücadelesi konusunda seminer verildi.

Polatlı 13 Eylül Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminere, Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, Polatlı Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Köse, köy muhtarları ve üreticiler katıldı.

Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, bölgede görülen pas hastalığının yüzde 75'e kadar ürün kaybına yol açtığını, bu konuda üreticileri uyarmak için Çiftçiler Haftası etkinlikleri çerçevesinde semineri düzenlediklerini söyledi.

Köseoğlu, "Çiftçilerimiz bol ürün alabilmeleri için diğer hububat hastalık ve zararlılarıyla mücadele ettikleri gibi pas hastalığıyla da mücadele etmeliler. Dünya nüfusu hızla artmakta tarım arazileri ise azalmaktadır. Onun için elimizde bulunan arazileri en verimli şekilde kullanmalıyız" dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi ziraat mühendisi Yusuf Aydoğan Aytekin, İlçe Tarım Müdürlüğü ziraat mühendisi Burhanettin Sütçü ve İlçe Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesi Murat çelik hububatta görülen sürme, rastık, fusarium, yaprak lekesi, kahverengi pas, sarı pas, külleme gibi hastalıkların teşhisi, verdiği zararlar ve bu hastalıklarla mücadele yöntemleri hakkında bilgi verdi.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title