Haberler

PLAT'ta İmer Özer yeniden başkan seçildi

Güncelleme:

Özel Markalı Ürünler Tedarikçileri Derneği'nin (PLAT) 8. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Sektörün yoğun ilgi gösterdiği genel kurulda, mevcut başkan M. İmer Özer, yeniden başkanlığa seçildi.

Perakende sektöründe önemi hızla artan özel ürünlerin üreticilerini bir araya getiren Özel Markalı Ürünler Tedarikçileri Derneği (PLAT – Private Label Association of Turkey) 8. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Sektörün nabzının attığı genel kurulda mevcut başkan M. İmer Özer, yeniden başkanlığa seçildi. M. İmer Özer'in başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulunda Hakan Hatipoğlu, Füsun Erkal, Kamil Toprak, Mehmet Özer, Erman Erol, Faruk Yıldız yer alıyor.

Genel kurulda konuşan M. İmer Özer, gösterdikleri ilgi nedeniyle tüm katılımcılara teşekkür ederken, sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Avrupa'da ciro payı yüzde 30,6 düzeyinde olan özel markalı ürünlerin tüketiminin Türkiye'de de hızla arttığına dikkat çeken Özer, "Türkiye'de özel markalı ürünlerin 2012'de yüzde 13,5 olan toplam ciro payı, 2014 sonunda yüzde 15,3'e çıktı. 2015 yılının ilk 6 ayında ise bu pay sigara ve alkol hariç yüzde 15,9 oldu" dedi. Tüketicinin bu ürünleri tercih etmesinde ucuz fiyatların önemli rol oynadığını belirten Özer, ancak yükselen kalite faktörünün de giderek daha fazla önem kazandığına dikkat çekti. Özer, "Birçok mağaza zinciri, sadece kendi raflarında satılan özel markalı ürünlerle müşteri memnuniyetini ve bağlılığını artırıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title