Haberler

PKK Belçika'yı Tehdit Etti!

Terör Örgütü PKK, Birçok Üst Düzey Yöneticisini Gözaltına Alan Belçika'yı Bombalı Saldırılarla Tehdit Etti.

Terör örgütü PKK, 4 Marttaki geniş çaplı operasyonlarda birçok üst düzey yöneticisini gözaltına alan Belçika'yı bombalı saldırılarla tehdit etti.

Fortis'in satılmasının ardından AG Sigorta adıyla faaliyet gösteren sigorta birimine dün gönderilen PKK imzalı faksta, bu hafta içinde Brüksel'de birçok binanın bombalanacağı tehdidinde bulunuldu.

Belga ajansının haberine göre, saldırı ihtimaline karşı Brüksel'deki bazı emniyet müdürlükleri ve çevresinde bomba araması yapılarak, ilave güvenlik önlemleri alındı.

PKK imzalı tehdit faksı incelemeye alan polisin, metin analizi yaparak, "tehdidi güvenilir bulmadığı, fakat tetikte kalmayı sürdüreceği" belirtildi.

Belçika'da geçen hafta terör örgütü PKK ve bağlı kuruluşlarına yönelik geniş çaplı operasyonlarda 22 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan bazıları sorgusunun ardından serbest kalırken, gözaltındaki 8 terör örgütü üyesi hakkındaki kararın bugün açıklanması bekleniyor.

PKK'YA AĞIR DARBE

Belçika'da PKK'ya yönelik geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan örgütün Avrupa yöneticilerinden Remzi Kartal ve Zübeyr Aydar dahil 8 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Federal savcılık, 14 zanlının ise sorgusunun ardından serbest bırakıldığını açıkladı. Kartal ve Aydar'ın Türkiye'ye iadesi için girişimlerin başlatıldığı öğrenildi.

Belçika'da terör örgütü PKK'ya yönelik geniş çaplı operasyonlarda gözaltına alınan 22 kişiden 8'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Bu isimler arasında örgütün üst düzey yöneticilerinden eski DEP milletvekili Remzi Kartal ile Zübeyr Aydar da bulunuyor. Aydar ile Kartal'ın Türkiye'ye iadesi için girişimlerin başlatıldığı öğrenildi. Federal savcılık, diğer 14 zanlının ise sorgulandıktan sonra serbest bırakıldığını açıkladı. Operasyonların ardından federal yapılı ülkenin Brüksel bölge hükümetinde görevli Türk asıllı Devlet Bakanı Emir Kır, yakın koruma altına alındı. Belçika basını, operasyonlara geniş yer verirken, PKK'ya yönelik ülkedeki hoşgörünün sona erdiği yorumunu yaptı.

Belçika'da önceki gün 400'e yakın federal polisin katıldığı PKK'ya yönelik operasyonlarda beş farklı şehirde toplam 28 noktaya eşzamanlı baskın yapıldı. Federal savcılığın emriyle gerçekleştirilen operasyonlarda örgütün Avrupa sorumlusu, kapatılan DEP'in eski milletvekili Remzi Kartal ve Zübeyr Aydar'ın da aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmıştı. Polis örgütün yayın organı Roj TV'yi de basmış, 214 bin Euro ile birçok örgütsel dokümana el koymuştu. Ayrıca BDP'nin Brüksel temsilciliği de aranmış ve parti temsilcisi Eyyüp Doru da gözaltına alınmıştı. Operasyonlarda gözaltına alınanlardan, aralarında örgütün üst düzey Avrupa yöneticilerinden olan, kapatılan DEP'in eski milletvekilleri Remzi Kartal ve Zübeyr Aydar'ın da bulunduğu 8 kişi dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Federal savcılık, diğer 14 zanlının sorgusunun ardından serbest bırakıldığını açıkladı. Tutuklanan 8 kişinin ismi resmen açıklanmazken, savcılık kaynakları, dün Brüksel'de gözaltına alınan Kartal ve Aydar'ın tutuklular arasında bulunduğunu belirtti. PKK üyeleri başta sahte kimlik ve evrakta sahtecilik, gençleri Yunanistan ve Kuzey Irak'taki kamplara göndermekle suçlanıyor. Haraç toplama ve baskı kurmak da Belçikalı kaynakların baskınlar için öne sürdükleri gerekçeler arasında. Diğer yandan federal yapılı ülkenin Brüksel bölge hükümetinde görevli Türk asıllı Devlet Bakanı Emir Kır'ın yakın koruma altına alındığı da öğrenildi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, operasyonu Türk istihbarat birimleriyle Belçika makamlarının ortaklaşa yürüttüğünü ifade etti. Türkiye'nin son yıllarda yoğunlaşan dış politik çalışmasının sonucu olarak Fransa ve İtalya'nın ardından Belçika'da da somut gelişmeler yaşandığını belirten Ergin, suçluların iadesinin ayrıca değerlendirileceğini söyledi.

Operasyonun ardından BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte ile görüştü. Demirtaş, ziyaretinin BDP'nin Brüksel'deki temsilciliğinde yapılan arama ve Brüksel temsilcisinin gözaltına alınmasıyla ilgili olduğunu söyleyerek, "Konuyla ilgili sayın büyükelçiye kaygılarımızı ilettik." dedi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından bir açıklama yapan BDP Genel Başkanı Demirtaş, gece yarısından sonra gözaltına alınan temsilcilerinin serbest kaldığını öğrendiğini belirtti. Büyükelçiden de bu konuda teyit aldığını ifade eden Demirtaş, "Bu konudaki kaygılarımızı kendilerine ilettik. Kendileri de yargı sürecinin devam ettiğini ve orada partimizin bilgisayarlarını ve bazı dokümanlarına el konulduğunu ve birkaç gün içinde de iade edileceğini ifade etti." şeklinde konuştu.

BDP Milletvekili Emine Ayna da, PKK'ya yönelik önceki günkü operasyonda partisinin Brüksel temsilciliğinin de basılmasına tepki gösterdi. Partisinin Brüksel temsilciliğinde basın toplantısı düzenleyen Ayna, "Türk askeri anayasası tarafından bile yasal olarak kabul edilen bir parti olan" BDP'ye ait temsilciliğin Belçika polisince terör örgütü tanımlamasıyla basılmasını kabul edemeyeceklerini söyledi. Ayna, Belçika'daki operasyonun Ermeni tasarısının oylanmasının hemen öncesine denk gelmesinin, "bir pazarlık sonucu" olduğunu öne sürdü. Ayna, yargıya suç duyurusunda bulunacaklarını ve gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını ifade etti.

BELÇİKA BASINI: TERÖR ÖRGÜTÜNE HOŞGÖRÜ SON BULUYOR

Belçika basını da dün terör örgütü PKK ve yan kuruluşlarına yönelik düzenlenen operasyonlara geniş yer verdi. Yüksek tirajlı muhafazakar "La Libre Belgique" gazetesi, birinci sayfasının büyük bölümünü son olaylara ayırdı ve operasyonların 3 yıllık bir soruşturmadan kaynaklandığını bildirdi. Gazete, özellikle ülkenin Flaman kesiminden gelen siyasi himaye sayesinde, terör örgütü PKK'nın Belçika'da uzun yıllar boyunca "hoşgörüden yararlandığını", artık bunun son bulduğunu ifade etti ve "Ankara'nın uluslararası alanda haklılığını kabul ettirdiğini" anlattı. Yüksek tirajlı gazetelerden "Le Soir" da, birinci sayfasından aktardığı haber ve yorumlarda, PKK'nın AB ve ABD tarafından da "terörist" olarak tanındığını hatırlatarak, federal savcılığın bu örgüte yönelik vahim suçlamalarına yer verdi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title