Haberler

Pişmaniye Uluslararası Kimlik Kazanıyor

İzmit Belediyesi ve Kocaeli Fuar Müdürlüğü ortaklığında bu yıl 5'ncisi düzenlenen Pişmaniye Festivali, 29-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İzmit Belediyesi ve Kocaeli Fuar Müdürlüğü ortaklığında bu yıl 5'ncisi düzenlenen Pişmaniye Festivali, 29-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geçen yıllarda İstanbul ve Ankara'da başlayarak ulusal bir kimlik kazanan Pişmaniye Festivali, bu yıl Bosna Hersek'te başlayarak uluslararası bir kimlik kazanacak. Festivalin detaylarını basın mensupları ve kamuoyu ile paylaşmak üzere İzmit Medya Evi'nde basın toplantısı düzenleyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, kış aylarında başlayan ve titizlikle yürütülen çalışmaların sona erdiğini ve festivale hazır olduklarını dile getirdi. Yerel bir festivalden uluslararası bir festivale dönüşen Pişmaniye Festivali'nde titiz bir çalışmanın olduğuna vurgu yapan Doğan, festival ortağı Kocaeli Fuar Müdürü Fevzi Utaş ve ekibine, Can Pişmaniye, Simay Pişmaniye, Kar Pişmaniye, İpek Pişmaniye, Yıldız Can Pişmaniye, Önder Pişmaniye firmalarının yetkililerine ve İzmit Belediyesi Festival Komitesine teşekkür etti.

Geleneksel hale gelen ve bu yıl 5'ncisi düzenlenecek olan Pişmaniye Festivali'nin bu yıl Bosna Hersek'te başlayacağını dile getiren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "İzmit ile özdeşleşen pişmaniyeyi tüm ülkeye tanıtmak amacıyla geçtiğimiz yıllarda Taksim Meydanı'nda ve Ulus Meydanı'nda başlattığımız festivali bu yıl Bosna Hersek'te başlatıyoruz. Bosna Hersek'in en ünlü meydanı Baş Çarşı Meydanı'nda 21 Haziran günü başlatacağımız festival ile 1913'te terk ettiğimiz Balkanlara 100 yıl sonra yeniden, festivalimiz için gitmiş olacağız. Balkanlar'da kardeş şehrimiz Travnik Belediyesi ile birlikte festivalimizi gerçekleştirerek hem şehrimizi hem ülkemizi tanıtacağız" dedi.

Sanayi kenti olarak bilinen İzmit'i kültür ve sanat kenti yapmak adına gerçekleştirdikleri her çalışmada İzmitlilerin beğeni ve takdirini kazandıklarını dile getiren Doğan, şöyle konuştu: "Geçmişte festivalleri sadece televizyonlardan izleyen İzmitliler şimdi şehirlerinde festivali yaşıyor. Özellikle Pişmaniye Festivali bu anlamda İzmitlilerin beğenisini kazandı. Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen festivallere binlerce kişi katıldı, festivaller karnaval havasında geçti. İzmit festivallerle konuşulacak"

Festival programı ile ilgili bilgi veren Doğan, festivalin bir gün öncesinde İzmit'in kurtuluş günü etkinliklerinin yapılacağını söyledi. Kortej yürüyüşü ile başlayacak kutlamalarda Ankara Seymen Grubu ve mehteran gösterileri ile birlikte Bedirhan Gökçe konseri düzenleneceğini belirten Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Festivalin ilk günü Yürüyüş Yolu'ndaki Pişmaniye çekimi ve Selçuk Balcı konseri ile renklenecek. Festivalin son günü olan 30 Haziran'da Haluk Levent İzmitlilerle buluşacak."

Geleneksel hale gelen festivalde bir başka gelenek daha devam edecek, iki günde uçaktan binlerce hediye pişmaniye festival alanına bırakılacak. Festival kapsamında uçaktan fuar alanına, içinde çeşitli hediyelerin yazılı olduğu paketler atılacak. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title