Haberler

Pınar Sağ İfade Verdi

Pınar Sağ, Tunceli'de Düzenlenen Bir Açık Hava Toplantısında Söylediği Sözler Nedeniyle, Hakkında Açılan "suçu ve Suçluyu Övmek" Davası Kapsamında Talimatla İfade Verdi

Halk müziği sanatçısı Pınar Sağ, Tunceli'de düzenlenen bir açık hava toplantısında söylediği sözler nedeniyle, hakkında açılan "suçu ve suçluyu övmek" davası kapsamında talimatla ifade verdi

Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Sağ'ın gelini sanatçı Pınar Sağ, Tunceli'de düzenlenen bir açık hava toplantısında söylediği sözler nedeniyle hakkında açılan "terör örgütü propagandası yapmak" davası kapsamında talimatla İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne avukatı Taylan Tanay ile birlikte gelen Pınar Sağ, burada İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne giderek, hakkında Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yürütülen dava kapsamında talimatla oluşturulan duruşma salonunda ifade verdi.

Davanın diğer sanığı Mehmet Özcan, yurt dışında olması nedeniyle duruşmaya katılmadı.

Duruşmada savunmasını yapan Pınar Sağ, "29 Mart 2009 seçimlerinde Dersim bölgesindeki bağımsız aday Murat Kur'a destek vermek için oradaki etkinliklere katıldım. Bu etkinlikler sırasında sanatçı olmamdan dolayı o bölge insanlarıyla görüşmelerimiz, sohbetlerimiz oluyor. Ben konser sırasında İbrahim Kaypakkaya'dan söz ederek suç işlediğimi düşünmüyorum" dedi.

PINAR SAĞ: ?ÖRGÜT PROPAGANDASI YAPMADIM"

Herhangi bir örgüt propagandası yapmadığını belirten Sağ, Kaypakkaya'nın suçlu olduğunu düşünmediğini, Türkiye'de yaşanan süreçte Erdal Eren ve bir çok kişinin adı geçtiklerinde alkışlandıklarını, sanatçı olarak sahnede söylediklerinde ise sözlerinin suç ve suçluyu övme suçuna girdiğini ve bu durumu hukuksuz bulduğunu dile getirdi. Pınar Sağ, "Ben hiç bir şekilde örgüt propagandası yapmadım. Ancak İbrahim Kaypakkaya'nın suçlu olduğunu da düşünmüyorum. Savunmamın devamını Malatya'da gerçekleştirmek istiyorum" diye konuştu. Mahkeme heyeti, davanın diğer sanığı Mehmet Özcan'ın da ifadesinin alınabilmesi için duruşmayı erteledi.

BASIN AÇIKLAMASI-

Duruşmanın ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden çıkan Pınar Sağ, basın açıklaması yaptı. Sağ basın açıklamasında, "Sanatçı toplantılarının, açılımının yapıldığı bir ülkede, sahteliklerin dolu olduğu bir ülkede ben kalkıp İbrahim Kaypakkaya'yı söylediğim noktada ceza alıyorum. Bu iktidarın ne kadar samimiyetsiz olduğunu gösterir. Bu ciddi bir hukuksuzluktur, öyle değerlendiriyorum" dedi.

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde Tunceli Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Murat Kur tarafından düzenlenen açık hava toplantısına katılan şüpheliler Mehmet Özcan ve Pınar Sağ'ın yaptıkları konuşmalarda terör örgütü kurucusu ve yöneticisi İbrahim Kaypakkaya'yı övdükleri belirtiliyordu. İddianamede, şüphelilerin "suç ve suçluyu övme" suçu nedeniyle 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu. İddianameyi kabul eden Tunceli Sulh Ceza Mahkemesi, davayla ilgili "görevsizlik" kararı vererek dosyanın Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar vermişti. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gönderilen dosyada, terör örgütüyle ilişkili olduğu için suç vasfı değişerek, şüphelilerin "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 ile 5 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title