Haberler

Patara Antik Kenti'nde Düzenleme Çalışmaları

Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'nde çevre düzenleme çalışmaları sürüyor.

Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'nde çevre düzenleme çalışmaları sürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın girişimleri ile Patara Antik Kenti'nin çevre düzenlemesi için Antalya İl Özel İdaresi'nden ödenek sağlandı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Patara Antik Kenti Çevre Düzenlemesi Projesi de ihale edildi. İhaleyi alan Cengi İnşaat'ın, çalışmaları Ağustos ayı sonuna kadar tamamlayacağı bildirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Patara'nın Likya Birliği'nin en önemli kentlerinden olduğuna işaret etti. Likya Birliği meclisi binasının restorasyonunun tamamlandığını belirten Acar, antik kentteki bir çok yapının da kazılar sonrasında ortaya çıktığına değindi.

Acar, uygulanacak proje ile antik kentin daha rahat gezilebileceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Proje ile yayalar için ahşap yürüme yolları yapılacak. Antik kentin her yerine büyük boyda, geniş tanıtım bilgilerinin yer aldığı panolar, yön levhaları konulacak. Antik kente tuvaletler ve 20 otobüslük otopark inşa edilecek. Ayrıca kentte otomobillerle gezilebilecek yollar yapılacak. Kısacası Patara Antik Kenti, rahatlıkla ziyaret edilebilecek, gezilebilecek bir konuma getirilecek. Antik kente gelenler, Patara'nın tozundan kurtulacak."

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Ertuğrul Günay İbrahim Acar Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title