Haberler

Pasinler'deki Kurtuluş Töreninde Ermeniler Süngülenmedi

Turgay İpek/erzurum, (Dha)

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)

ERZURUM'un Pasinler İlçesi'nin işgalden kurtarılışının 89'uncu yıldönümü törenlerinde ilk kez Ermeniler temsili olarak süngülenmedi.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki kurtuluş törenlerine Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, AKP Erzurum Milletvekillleri Mücahit Daloğlu, Ömer Özyılmaz, Pasinler Kaymakamı Aslan Avşarbey, Belediye Başkanı AKP'li Selami Teymur, Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Yusuf Böke, Yargıtay Genel Sekreteri Uğur İbrahimhakkıoğlu, öğrenciler ve ilçe sakinleri katıldı. Pasinler İlçesi'nin kurtuluş törenlerinde ilk kez temsili olarak Ermeni çeteleri, Türk milis kuvvetleri tarafından süngülenmedi. Buna karşın törene katılan çocuklarının büyük bir bölümünün elinde oyuncak silah olduğu göze çarptı. Maytap patlatarak gürültü ve tehlike saçan çocuklar, polisler tarafından uyarıldı. Polisler, çocukları ''Tören bitene kadar oyuncak silahınızı cebinizden çıkarmayacaksanız'' diyerek uyardı.

Günün önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selami Teymur, kurtuluş öncesi Ermeniler'in Doğu Anadolu'da büyük katliamlar yaptığını belirtti. Ermeni gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinden sonra aralarında yüzlerce Türk'ün de bulunduğu mitingde, 'Hepimiz Ermeniyiz' diye slogan atmasının şehitlerimizin kemiklerini sızlattığını belirten Başkan Teymur, ''Bölgede her aileden mutlaka birinin yakını Ermeniler tarafından öldürülmüştür. Bizler bu vatan uğruna canımızı vermeye hazırız'' dedi.

Kurtuluş törenleri ile birlikte başlayan kar yağışı katılımcıları beyaza büründürdü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 dereye kadar düştüğü tören, resmi geçit ile son buldu. Erzurum ve Kars yörelerinden folklör ekiplerinin gösterisileri ilgi gördü. Gecede fener alayı ile birlikte havai fişek gösterisi yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title