Haberler

    Panama İddialarına Poroşenko'dan Yanıt: 'Yasaları İhlal Etmedim'

    Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Panama belgelerinde adının geçtiği iddialara sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

    Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Panama belgelerinde adının geçtiği iddialara sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

    Poroşenko, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, devlet başkanı olduktan sonra varlık yönetimleri ile ilgili işleri hukuk ve danışmanlık bürolarına devrettiğini açıkladı. Ukraynalı lider, bu konuda ortaya çıkan sorunları da Ukrayna yasaları ve uluslararası yasalar çerçevesinde çözdüğünü belirtti.

    Having become a President, I'm not participating in management of my assets, having delegated this responsibility to consulting&law firms— ????? ????????? (@poroshenko) April 4, 2016

    Söz konusu hukuk ve danışmanlık bürosu Avellum Partners'tan da iddialara cevap geldi. Bürodan Vadim Medvedev, ortada bir usulsüzlük olmadığını, devlet başkanının mal varlığı yönetimini kendilerine devretmesinin Ukrayna yasalarına ve uluslararası standartlara uyumlu olduğunu savundu.

    Uluslararası Şeffaflık Örgütü ise iddiaların doğru çıkması halinde devlet başkanının anayasayı ihlal etm

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 05 Nisan 2016

    İzlenme oranı:

    Oylar Açıklaması

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Petro Poroşenko Twitter Ukrayna Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title