Haberler

Palandöken Belediyesi Harput'ta İkinci Kentsel Dönüşüm Başlatıyor

Palandöken'deki en önemli Kentsel Dönüşüm çalışmalarından birisi olarak görülen ve kısa süre içerisin de tamamlanan Harput Mahallesi (Telsizler) ikinci etabı için hak sahipleriyle ön görüşmeler başladı.

Palandöken'deki en önemli Kentsel Dönüşüm çalışmalarından birisi olarak görülen ve kısa süre içerisin de tamamlanan Harput Mahallesi (Telsizler) ikinci etabı için hak sahipleriyle ön görüşmeler başladı. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Belediye Encümen salonun da bir araya geldiği Harput Mahallesi sakinleriyle ön görüşme yaparak Kentsel Dönüşüm hakkın da bilgi verdi.

Erzurum'un yeni sembollerin den biri olarak kamuoyuna yansıyan Kayakla Atlama Kulelerinin hemen yanı başında yer alan Harput Mahallesinin birinci etabını tamamlanmasını ardından ikinci etabı olan 8 bin 500 metrekare alan için çalışmalara start verdiklerini anımsatan Başkan Bulutlar, "Palandöken ilçesin de Kentsel Döşümü başladı. Söz verdiğimiz gibi aynı azimle devam etmekteyiz. Bu önemli projede vatandaşlarla ön görüşmelere başladık. Harput Mahallesindeki ilk etabı kısa süre içerisin de uzlaşarak tamamladık ve alanı temizleyerek hazır hale getirdik. Mahallemiz de ikinci etabı için yolun karşı tarafı için çalışma başlattık. Bu alanda ilk 13 parsel ve 20 ev olmak üzere toplam 8 bin 500 metrekare alanda çalışma yapılacak. Bu çalışmanı ön görüşmelerinin ilkini gerçekleştirerek vatandaşla fikir alışverişinde bulunduk. Vatandaşın taleplerini ve beklentilerini dinleyerek kendimize bir yol haritası çizerek vatandaşı üzmeden, incitmeden, uzlaşarak, mağdur etmeden Harput Mahallesinin ikinci etabını tamamlamak istiyoruz" dedi.

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamın da Palandöken mahallesin de Afet Riski yüksek dere yatağı alanında ilk etap 80 bin dönümlük alan için vatandaşla görüşmeler başlatılmış Çevre ve Şehircilik Bakanlığına proje hazırlanarak gönderildiği belirtildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Palandöken Erzurum Harput Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title