Haberler

Özürlüleri Milletvekili Yapma Çağrısı

AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, CHP, BDP ve MHP'ye özürlüleri Meclis'e taşıyarak milletvekili yapma tavsiyesinde bulundu.

MHP, balıkçılık ve su ürünlerinin sorunlarının araştırılmasına ilişkin araştırma önergelerinin bugün görüşülmesi önerisini, TBMM Genel Kurulu'na getirdi. Önerinin lehinde söz alan MHP İstanbul Milletvekili Durmuşali Torlak, kontrolsüz yapılan su ürünleri avı sonucunda balıklar ve çeşitlerinin azaldığını söyledi.

Yapılacak çalışmalar ile avlanabilir balık stoklarının belirlenmesi gerektiğine işaret eden Torlak, balık çiftliklerinin de AB normlarına göre düzenlenmesinin önemine işaret etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, önerinin aleyhinde yaptığı konuşmada, dünyada su ürünleri üretiminin 156,4 milyon ton, Türkiye'de ise 624 bin ton olduğunu belirtti.

Önerinin lehinde söz alan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, balık çiftliklerinin çevre kirliliği yarattığını ifade etti.

Bu sorunun bir türlü giderilemediğini kaydeden Ersin, 'İzmir'de bir çok balık çiftliği var. Adeta İzmir, bu şekilde de cezalandırılıyor' dedi. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, öneri üzerinde konuşurken, 'torba tasarıya' değindi. Vatandaşların tasarıya ilişkin şikayet ve tepkilerini ortaya koymak için, yarın miting düzenleyeceklerini ve TBMM'ye yürüyeceklerini ifade eden Özyürek, şöyle konuştu:

'Valilik buna izin vermeyeceğini söyledi. Sayın Başbakan, Mısır'da halkın tepkisini onaylıyor ama kendi vatandaşının tepkisine karşı çıkıyor. Çalışanları, hak arayanları baskı altına alırsanız, toplum patlar. Bırakın herkes demokratik hakkını özgürce kullansın. Başbakan, dün Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu söylerken, Menderes'i andı. Peki Sayın Başbakanın aklına, 1946'da çok partili siyaseti getiren, seçimi kaybedince şapkasını alıp Çankaya'dan inen İnönü neden gelmedi? Türkiye bugün bir çok ülke için model haline gelmişse, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet sayesinde gelmiştir.'

-CHP'NİN ÖNERİSİ-

Daha sonra CHP'nin, engellilerin sorunlarına ilişkin araştırma önergelerinin bugün görüşülmesi önerisi görüşüldü.

Önerinin lehinde söz alan CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, yeni bir engelliler yasasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9 iken, engellilerdeki işsizlik oranının yüzde 17 civarında olduğunu kaydeden Bingöl, 'Kamuda 53 bin civarında boş engelli kadrosu var, özel sektörde de bu sayı 20 bin. Bu kadrolar kullanılsa, 70 bin işsiz engelli iş sahibi olabilir' dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, önerinin aleyhinde konuşurken, kamuda engelli çalıştırılması için kota getirildiğini belirterek, bu kotaya uymayanlara büyük cezalar öngörüldüğünü bildirdi. Orhan Erdem, 2002'de kamuda ve özelde toplam 10 bin 883 engelli istihdam edilirken, bu sayının 2009'da 26 bin 428'e, 2010'da da 32 bin 257'ye çıktığını ifade etti.

AK Parti'li Ayva da iktidarlarında engelli vatandaşlar için olumlu çalışmalar yapıldığını söyledi.

Son 8 yılda işe yerleştirilen engelli sayısının 178 bin 577 olduğuna işaret eden Ayva, 'Bu, sorunların bittiği anlamına gelmiyor ama çok yol katedildi' dedi. Engelli okulların sayısının artırıldığını, ancak çoğunun boş olduğunu ifade eden Ayva, vatandaşların engelli çocuklarını bu okullara göndermelerini istedi.

Lokman Ayva, belediyelerin, şehirleri özürlülerin yaşayabileceği hale getirmesi gerektiğini vurgulayarak, 'Özürlüleri Parlamento'ya getirecek miyiz, yoksa getirmeyecek miyiz? Bu da önemli. CHP, BDP ve MHP'nin de AK Parti gibi özürlü arkadaşları Meclis'e taşımalarını tavsiye ediyorum. Çünkü onlar da temsil etmek istiyor, onların boyunlarını bükük bırakmayalım' diye konuştu.

Müzakerelerin ardından MHP ve CHP'nin önerileri reddedildi.

Bu arada, bazı milletvekilleri, amcasının kızı vefat eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a baş sağlığı dileğinde bulundu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title