Haberler

Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu

Güncelleme:

"Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu" 13 Nisan Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Yeryüzü Doktorları "Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu"nda

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı'nın ikinci kez düzenlediği "Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu (IBPF)" 13 Nisan Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. İki oturumda gerçekleşen forumun 'Sivil Toplum Kuruluşları Oturumu'nda Yeryüzü Doktorları'nın başarı öyküleri anlatıldı.

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı'nın ikinci kez düzenlediği "Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu (IBPF)" 13 Nisan 2013 Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. 'Özel Sektör' ve 'Sivil Toplum Kuruluşları' için iki farklı oturuma sahip olan forumda Yeryüzü Doktorları, kuruluş felsefesi ve şu an bulunduğu yeri anlattı.

Yeryüzü Doktorları hareketinin faaliyetlerini ve çalışmalarına yön veren özgün yöntemleri katılımcılar ile paylaşan Dr. Kerem Kınık yaptığı konuşmada Dünya üzerinde 2,4 Milyar insanın temel sağlık hizmetlerinden faydalanamadığını ifade etti. Kınık, Yeryüzü Doktorları'nın açlık, fakirlik, kuraklık, hastalık, savaş ve çatışmalar gibi doğal ve insan kaynaklı afetlerin kurbanı olan insanlara, din, dil, ırk, siyasi ve felsefi görüş ayırt etmeksizin insani ve tıbbi yardım götürdüğünü ifade etti. Dr. Kerem Kınık Yeryüzü Doktorları'nın 4 Kıtada, 33 Ülkede gönüllü sağlık hizmetleri verdiğini, bu hizmetlerin etkin, planlı, hakkaniyete dayalı, sorunun özüne dokunan ve yaygınlaştırılabilir model projelerle hayata geçirildiğini belirtti.

Yeryüzü Doktorları Türkiye Başkanı Dr. Kerem Kınık projelerinden örnekleri katılımcılar ile paylaştı. Kınık, "Filistin'de başlatılan ve Suriye, Yemen, Azerbaycan ve Afrika ülkelerinde yaygınlaştırma çalışmaları yapılan Gülümseyen Çocuklar Projesi; Nijer ve Afrika'da ilkel doğum yöntemleri yüzünden ortaya çıkan ve kadınları sosyal hayattan soyutlayan fistül hastalığının ameliyat ve tedavilerini kapsayan Umut Menekşeleri Fistül Projesi bunlardan bazılarıdır" dedi.

Somali'de 2011 yılında 15 milyon insanı etkileyen, son 60 yılın en büyük kuraklığının sebep olduğu krizde Yeryüzü Doktorları olarak bu coğrafyada geniş kapsamlı ve kalıcı çalışmalar yürüttüklerini ve Somali Mogadişu'da bölgenin en modern hastanesini kurarak 6 Mart 2012'den beri Somali halkına ücretsiz sağlık hizmeti verdiklerini ifade etti.

Yeni fikirlerle tecrübelerin bir araya gelmesi ile iş dünyası için önemli bir sinerji ortamının yaratıldığı Forum'un açılış konuşmalarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Gülay Barbarosoğlu ile BYV Mütevelli Heyeti Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi & CFO Haluk Dortluoğlu geçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Afrika Somali Kınık Haliç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title