Haberler

Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı (BYV) Mütevelli Heyeti Başkanı Haluk Dortluoğlu, "Artık değer zincirlerinin bir üst kademesine geçmeliyiz ve katma değerli ürünler ortaya koyan şirketler ve dolayısıyla da bu yönde adımlar atan bir ülke olmalıyız."

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı (BYV) Mütevelli Heyeti Başkanı Haluk Dortluoğlu, "Artık değer zincirlerinin bir üst kademesine geçmeliyiz ve katma değerli ürünler ortaya koyan şirketler ve dolayısıyla da bu yönde adımlar atan bir ülke olmalıyız. Bunun için de yeni fikirlere ihtiyacımız var" dedi.

Aynı zamanda BİM İcra Kurulu Üyesi de olan Dortluoğlu, BYV tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın basın sponsoru olduğu "Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu"nda yaptığı konuşmada, teknolojik gelişmeler dünyanın çehresini değiştirirken, küreselleşmeyle birlikte kurumların daha geniş bir alanda, daha karmaşık rekabet ve beklenti ortamlarıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Günümüzde inovasyonun öneminin gittikçe arttığına dikkat çeken Dortluoğlu,

"Artık değer zincirlerinin bir üst kademesine geçmeliyiz ve katma değerli ürünler ortaya koyan şirketler ve dolayısıyla da bu yönde adımlar atan bir ülke olmalıyız. Bunun için de yeni fikirlere ihtiyacımız var" diye konuştu.

Toplumların gittikçe yaşlandığını ve dinamizmin azalmaya başladığını vurgulayan Dortluoğlu, "Örneğin Japonya'da yaş ortalaması 45 iken Türkiye'de 30. Önümüzde 40 yıl var. Bu süreç içerisinde ne yapacak isek çok iyi planlayıp uygulamaya koymamız gerekiyor. Bu süreci biz ve bizden sonraki nesillerin sorumluluk olarak değerlendireceğine inanıyoruz" görüşünü dile getirdi.

Forumda söz alan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ise özellikle son yıllarda ekonomik büyüme ve toplumsal gelişim performansı gösteren Türkiye'de özgün başarı örneklerinin anlaşılmasının ve sayısının artmasının önemine değindi.

Forumda, "Özel Sektör Oturumu" ve "STK Oturumu" düzenlendi. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Nafi Artemel başkanlığında yapılan "Özel Sektör Oturumu"nda Brezilya'lı uçak üreticisi Embraer adına Brezilya'nın Türkiye Büyükelçisi Marcelo Jardim, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ve Doğa Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Karahan özgün yönetim uygulamalarını tanıttı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken'in yönettiği "STK Oturumu"nda ise Yeryüzü Doktorları Türkiye Başkanı Dr. Kerem Kınık ve Genç Siviller Sözcüsü Turgay Oğur, özgün yönetim uygulama deneyimlerini paylaştı.

Foruma AA Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş ve İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Özel de katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Anadolu Ajansı Türkiye Haliç Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title