Haberler

Özgener: Tff Cephe Almaz

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, federasyonun bir kulübe, kuruma, kişiye karşı cephe almasının söz konusu olamayacağını söyledi.

Özgener, Futbol Federasyonu Başkan Vekilleri Lütfi Arıboğan ve Servet Yardımcı ile birlikte Swiss Otel'de düzenlediği basın toplantısında, federasyon ile Galatasaray Kulübü arasındaki ilişkilerin soğuk olmasıyla ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi:

''TFF'nin bir kulübe, kuruma, kişiye karşı cephe alması söz konusu olamaz. Federasyonumuz kulüplerimize, futbolumuza hizmet amacıyla var. Her zaman, her kulübe eşit uzaklıkta ve aynı yakınlıkta olmak prensibindeyiz. Galatasaray Kulübü'nün değerli yöneticilerinin ve başkanının da varsa talep ve şikayetlerini geçmişte olduğu gibi federasyon kulüp ilişkileri bazında olması gereken şekilde, mevcut yöntem ve kanalları kullanarak, bugün de dinlemeye hazırız. Bu konuda son derece sıcak ve pozitifiz.''

-''İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?''-

Yaşanan sıkıntılı dönemlerde istifa etmeyi düşünüp düşünmediği sorusu üzerine Özgener, ''Açıkçası soruyu garipsedim. Biz buraya 3 yıl boyunca, Haziran 2011'e kadar futbola hizmet etmek için geldik. Bir takım zorluklarla karşılaşacağımızı bilerek geldik. Dolayısıyla görevden kaçma gibi bir düşünce ne bende ne de yönetim kurulu arkadaşlarımda oluşmadı. Buraya pes etmeye gelmedik'' diye konuştu.

-GÖRÜNTÜYE GÖRE CEZA-

Mahmut Özgener, geçen sezon Galatasaraylı Sabri'ye görüntülere göre ceza verildiğinin hatırlatılıp, yeni sezonda da bu uygulamanın devam edip etmeyeceği sorusuna, ''Bu sene verildiğine göre, önümüzdeki sene de benzer şeylerde ceza verileceği aşikar. Bu yıl olan şey, aynı şekilde önümüzdeki sezon da devam edecektir'' dedi.

-HAKEMİN CİNSEL TERCİHİ-

Mahmut Özgener, cinsel tercihi nedeniyle Trabzonspor bölgesi hakemine görev verilmediği iddiasının hatırlatılması üzerine, ''Hakemimizin görevine devam etmesini engelleyen bir yasa yoktur. Arkadaşımız bir askerlik raporundan dolayı hakemliği askıya alınmıştı. Daha önce askerlik raporu nedeniyle değişik hakemlerimizin hakemlikleri de askıya alındı'' diye konuştu.

Konu gündeme geldikten sonra da Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) bu hakemin mesleğe devam etmesi yönünde görüş bildirdiğini anlatan Özgener, ''Profesyonel liglerde görev yapmak için sadece sınava girmek yeterli değil. İl hakem kurulunun da tavsiyesi gerekli. Bu arkadaşımız 32 yaşına kadar bu listeye girememiş. Amatör liglerde hakemlik yapmaya devam edecek'' dedi.

Özgener, en büyük hayalinin Türkiye'deki ligin daha da rekabetçi hale gelmesi, ligde suçlamaların olmaması, hakemlerden şikayet edilmemesi, sadece sportif başarıların konuşulması, ligin marka değerinin yükselmesi, kulüplerin Avrupa'da üst noktalara çıkması olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title