Haberler

Özgecan Aslan İddianamesi Kabul Edildi

Güncelleme:

Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili hazırlanan iddianame Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

 Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada, Özgecan'ın katil zanlıları ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanacak.

DURUŞMA TARİHİ BELLİ DEĞİL

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 tarihinde ortadan kaybolan ve iki gün sonra vahşice öldürülerek yakılmış halde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlıları için hazırlanan iddianame, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Aslan ailesinin avukatları, İHA muhabirine yaptıkları açıklamada, iddianamenin bugün mahkeme tarafından kabul edildiğini bildirdiler. Avukatlar, henüz duruşma tarihinin belirlenmediğini, ancak yakın bir tarih beklediklerini söylediler.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Özgecan Aslan cinayetine ilişkin hazırlanan ve 9 Nisan 2015 tarihinde Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, Özgecan'ın katil zanlıları minibüs şoförü Suphi Altındöken (26), babası Necmettin Altındöken (50) ile arkadaşı Fatih Gökçe (25) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

"CANAVARCA BİR HİSLE..."

Katil zanlılarının fikir ve eylem birliği içerisinde Özgecan'ı öldürme ve delilleri yok etme konusunda plan yapıp, bu planı gerçekleştirerek Özgecan'ı canavarca hisle öldürüp, cesedi ortadan kaldırma amacıyla yaktıkları belirtilen iddianamede, savcılık, şüpheli A. Suphi Altındöken hakkında, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamalarıyla cezalandırılmasını talep etmişti.

Suphi Altındöken'in babası şüpheli Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe hakkında ise "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" suçlamalarıyla cezalandırılması istenmişti.

NELER OLDU?

Özgecan Aslan, Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülmüştü. Aslan'ın yanmış bedeni 13 Şubat 2015 günü suçu beraberindeki iki kişiyle işlediğini itiraf eden Suphi Altındöken'in jandarma ekiplerini olay yerine götürmesiyle bulunmuştu.

Özgecan Aslan cinayetinin ortaya çıkması Türkiye çapında olayın ortaya çıktığı gün ve takip eden günlerde öfkeye ve gösterilere yol açmıştı.

CİNAYET VE ZANLILARIN YAKALANMASI

Cinayetin yaşandığı 11 Şubat 2015 tarihinde Özgecan Aslan, okuldan çıktıktan sonra Tarsus'ta bir alışveriş merkezinde arkadaşıyla beraberdi. Alışveriş merkezinde arkadaşından ayrıldı ve ikamet ettiği Mersin'e gitmek için şehirlerarası sefer yapan minibüse bindi. O saatten sonra Özgecan Aslan'dan haber alınamayınca 11 Şubat 2015'te ailesi tarafından polise kayıp olduğu yönünde dilekçe verildi.

Bu tarihten itibaren, kayıp olan Özgecan Aslan'ı arayan jandarmanın, kendilerine yol soran bir minibüsten şüphelenmesi üzerine yapılan aramada minibüsün içinde kan izlerine rastlandı. Jandarma bu kişileri yakaladı. Ancak yapılan sorguda bir sonuca varılamadı ve şüpheliler serbest bırakıldı.

Minibüste bulunan kadın şapkasının Özgecan Aslan'a ait olduğu Özgecan'ın babası tarafından teşhis edilmesi üzerine Jandarma, minibüsü yeniden incelemeye aldı. Ve Suphi Altındöken ve babası ile arkadaşını yakaladı.

İDDİANAME TAMAM! HESAP SORULACAK

İfadelerin alınması ve diğer aşmaların tamamlanmasının ardından iddianame hazırlandı ve Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Mahkeme, iddianameyi kabul etti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Suphi Altındöken Mersin Tarsus Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (24)

MuhtarMobil-IOS:

Lan asin gitsin ne mahkemesi ya bide mazot parasi veriyorlar götür getir yolu

61
3
yanıtYanıtla
kekomobilWeb@haberler.com:

Ya bu kadının haberleri kabak tadı vermeye başladı

7
31
yanıtYanıtla
DAMLA€€mobilWeb@haberler.com:

Elin kızına böyle işkence yapmasaydın evine bakıpta cocukcocugunun yanında dursaydın öyle pislikler yaparsan cezanı cekecen hayat kısa hapiste ölüp gidecen pis sapık

25
0
yanıtYanıtla
YAVER:

BU HABERLER İÇİNDE YAYIN YASAĞI GETİRSİNLER. AİLENİN ACISINI TAZELEYİP DURMAK KADAR KÖTÜ BİR ŞEY YOKTUR. . ALLAH RAHMET EYLESİN. ALLAHIM AİLESİNE VE SEVENLERİNE SABIR İHSAN EYLESİN.

20
4
yanıtYanıtla
sabırmobilWeb@haberler.com:

Allah ailesine sabır versin çok acı ama bu olaydan etkilenen kaç dolmuş şoförü aynı girişim de bulunmuş gazetelerde okuduk birini idam edicen bi daha yapıyorlar mi ascaklar böylelerini

20
1
yanıtYanıtla
idam gerekli bence:

artık çok ağır suçlar için idam şart

20
1
yanıtYanıtla
SABIR VER YARABBİM:

ALLAH kimseye yaşatmasın bu durumu. bence haber durup durmasın burada. yazık ailenin sürekli acısı yenileniyor

18
1
yanıtYanıtla
ÇİN MALI BUNLAR:

AĞIRLAŞTIRSAN NE OLACAK, SEN KIZI ÖLDÜR, ÇANLI İKEN KES, SONRADA YAK VAR MI BÖYLE BİR ŞEY BE , İBRETİ ALEM İÇİN KAZIK SİSTEMİNİ UYGULAYACAKSIN Kİ, BİRİLERİDE VAY BE DESİN.

17
1
yanıtYanıtla
nühü:

İçerde devamlı başına kaza geliyor diye duydum sabuna basıp düşüyomuş habire

16
2
yanıtYanıtla
tuafanMobil-ANDROID:

insallah ordan hic cikamazlar kor olsunlar devamli ruyalarina girsin hic uyumasinlar

15
3
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title