Haberler

Baraj Faciasında Kaybolan 5 İşçiden Ümit Kesildi

Güncelleme:

Adana'nın Kozan ilçesindeki Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli'nde sulara kapılarak kaybolan işçilerin ailelerinin hüzünlü bekleyişleri sürüyor.

Adana'nın Kozan ilçesindeki Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli'nin kapağının patlamasının ardından sulara kapılarak kaybolan işçilerin aileleri baraj faciasının yıl dönümünde kayıpları için hüzünlü bekleyişlerini sürdürüyor.

10 İŞÇİ SUYA KAPILMIŞTI

24 Şubat 2012 tarihinde Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin tünel kapağının patlaması sonucu 10 işçinin suya kapılması ile birlikte çıkan tazyikli su saniyeler içinde tonlarca ağırlığındaki iş makinelerini sürüklerken, bazı işçiler de akıntıyla birlikte kaybolmuş, Eyyüp Altuntaş, Cumali Değirmenci, Erkan Yiğen, Erdal Demirelli ve Hasan Bolat'ın cesetleri bulunmuştu.

5 İŞÇİ BULUNAMAMIŞTI

İşçilerden Kozanlı olan Latif Değirmenci ve Mehmet Yılmaz ile Adanalı Veli Damaksız, Elazığlı Selahattin Aral ve Malatyalı Necmettin Karayiğit ise yapılan tüm aramalara karşın bulunamamıştı.

BEKLEYİŞLERİ PATLAMANIN YIL DÖNÜMÜNDE HALA SÜRÜYOR

Kayıp işçilerden Mehmet Yılmaz'ın babası Bilal Yılmaz patlamanın yıl dönümünde, İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Baraj kapağının patlamasının yıl dönümünde acılarının büyük olduğunu söyleyen Yılmaz, "Allah kimsenin başına böyle bir olay vermesin. Aramalar 10 ay boyunca sürekli yapıldı. Aramalar patlayan barajdan 1 kilometre aşağıya kadar yapıldı. Oradan aşağıya ne arama ekipleri gidebildi ne de biz gidebildik çünkü aşağısı kayalık. Kayıp cesetlerin oralarda kaldığını zannetmiyorum. Cesetler daha aşağıya Yedigöze Barajına gitti. Oğlum Mehmet'im benim her şeyimdi. Babamdı, arkadaşımdı, kardeşimdi, oğlumdu" diye konuştu.

"10 AY O DERELERDE OĞLUMU ARADIM"

Kayıp oğlu olmadan iki Ramazan Bayramı iki de Kurban Bayramı geçirdiğini söyleyen Baba Bilal Yılmaz, "Diğerlerinin cenazeleri bulundu. Misafirleri geliyor gidiyor oturup sohbet edip çaylarını içip dağılıp gidiyorlar. Ben 10 ay o derelerde barajlarda oğlumu aradım. Allah'tan ümit kesilmez ama artık bulunmaz. Oğlumu birkaç kez rüyamda gördüm. Bir mıntıkada görüyorum. O zamanlar aradığımız zamanlarda rüyamda Baba bende burada duruyorum dedi. Kısa bir mesafeyi andırdı. O bölgenin tamamında da daha sonra arama yaptırdık fakat sonuç alamadık. Yine bir akrabamız rüyasında görmüş. O da patlayan barajdan beş yüz altı yüz metre aşağıda bir değirmen bozuğu vardı orada dedi bu çocuğu neden çıkarmıyorsunuz dedi. O bölgeyi de arattırdık ama bulunamadı. Benim oğlum ve diğer kayıplar Yedigöze Barajında" dedi.

"OĞLUMUN CANLISINI ARADIM ÖLÜSÜNÜ BİLE BULAMADIM"

Şu an oğlunun filmlerdeki gibi çıkıp gelse diye çok hayal kurduğunu anlatan Baba Bilal Yılmaz, "El oğlunu ölü olarak aradı ben oğlumu canlı olarak aradım. Ama bırak canlısını ölüsünü bulsam şükredeceğim. Baraj bize bir düşman gibi gözüküyor artık. Her şey Allah'tan geldi ama sanki baraj bize hakaret etmiş gibi anlamında bizim gözümüze öyle gözüküyor" diye konuştu.

"KAYIP OLMASI DAHA DA ÜZÜYOR BİZİ"

Patlayan baraj yanında da açıklamalarda bulunan Baba Yılmaz, "Buraya her gelişimde yeni olay olmuş gibi buralar duygulandırıyor beni. Evlat acısı çok zor ama kayıp olması bulunamaması bizi daha da üzüyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bilal Yılmaz Gökdere Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title