Haberler

Ozan Sözüyle Ozonu Karıştıranlar Var!

Güncelleme:

Yeni albümü 'Makam-ı Sultan'ı piyasaya çıkaran Uğur Işılak ; Şirin Sever'in a Haber'de sunduğu 'Jurnal' programında Neşet Ertaş için söylediği "Aşık Mahsuni Şerif halk ozanıdır, Neşet Ertaş kısmen de olsa ozandır" sözleriyle sanat dünyasının tepkisini çekmişti.

"TARTIŞANI HİÇ SAYMAM"

Ertaş hakkındaki yorumuna yapılan eleştirilerin yanlı ve saplantılı olduğunu söyleyen Işılak "Hepsini esefle okudum. Türkücüleri, türkü söylerken dinlemek daha güzel. Bıraksınlar da ozanlık hakkında bu işe yıllarını verenler karışsın; büyük ustaya bir cenaze namazını dahi çok görenler hiç konuşmasın. Neşet Ertaş; bazılarının hiçbir zaman anlayamayacağı kadar ozandır ve ustadır. Hiç kimse, Neşet Ertaş'ı mezhepçiliğine alet etmeye kalkmasın. Ayrıca, tartışmayı sevmem, tartışanı da saymam" dedi. Çocukluğunun Neşet Ertaş'ı ve halk ozanlarını dinleyerek geçtiğini belirten Uğur Işılak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ozan kime denir, aşık kimdir gibi konularda hayli tecrübe ve bilgiye sahip olduğumu söyleyebilirim. Ozan tabakasını, ozon tabakasıyla karıştıranların bu işlere karışması doğru değil. Herkes kendi işine baksın! Sanatçı dostum Ahmet Koç'un dediği gibi; ozanlık geleneği bambaşka şeyler gerektirir!"

AKKİRAZ'A CEVAP BİLE VERMEM

Uğur Işılak; Sabahat Akkiraz'ın "Işılak, Neşet Ertaş hakkında fikir beyan edecek bir müzisyen değildir" sözleri hakkında şöyle konuştu: "Bir ozana çırak dahi olamayacak seviyedekilerin, ustalar konusunda 'ustaymış' gibi konuşmaları hakkında yorum bile yapmak istemiyorum." Ünlü şarkıcı, Ertaş'a duyduğu saygıyı, gönderdiği şu taziye mesajında da vurguladığını belirtti: "Gönüllerin Garib'i/ Yurdumun yanık sesi/ Nur içinde yatasın/ Bozkırın tezenesi..."

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Uğur Işılak Neşet Ertaş Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title