Haberler

Otizmi aile sevgisi ve eğitimle yendi

SEMA KAPLAN - Diyarbakır'da yaşayan 10 yaşındaki Furkan Aydın, 3 yaşında konulan "ağır otizm" teşhisini ailesinin sevgisi ve eğitim ile yenerek normal okula başladı.

SEMA KAPLAN - Diyarbakır'da yaşayan 10 yaşındaki Furkan Aydın, 3 yaşında konulan "ağır otizm" teşhisini ailesinin sevgisi ve eğitim ile yenerek normal okula başladı.

Sevgi ve eğitim ile hastalığını yenerek bir devlet okulunda okumaya başlayan Furkan, otistik çocuklar ve aileleri için de umut oldu.

Merkez Kayapınar ilçesinde yaşayan Aydın ailesinin iki çocuğundan biri olan Furkan Aydın, 2 yaşında farklı davranışlar sergilemeye başladı. Durumu fark eden Aydın ailesi Furkan'ı İstanbul'daki bir çocuk psikatristine götürdü. Yapılan tetkikler sonucu "ağır otizm" teşhisi konulan Furkan'ın ailesi büyük şok yaşadıkları o günden sonra oğullarına daha yoğun sevgi göstermeye başladı ve doktorun verdiği "ev ödevi" tabir ettikleri eğitimleri harfi harfine uyguladı.

Kreşe 3 yıl devam eden sonrasında bir dönem alt sınıflarda bir dönem de kentte otistik çocuklar için hizmet veren İbn-i Sina Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ne giden Furkan, bir süre ara verdiği eğitimini Kayapınar İlköğretim Okulu'nda sürdürüyor.

Kontrol için 5 ay önce gittiği İstanbul'daki çocuk psikiyatrisi, yapılan tetkikler sonucu Furkan'ın otizmi yendiğini belirledi.

Artık akranları gibi ekmek almaya gidebilen, kardeşine ağabeylik yapan, babası ile işe giderek ona destek olan Furkan, geleceğe dair umutlarını ve hedeflerini gerçekleştirmeye emin adımlarla ilerliyor.

- "İngilizce öğretmeni olmak istiyorum"

Furkan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayapınar İlkokulu 4. sınıfta okuduğunu, derslerinde de başarılı olduğunu söyledi.

Öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok sevdiğini ifade eden Aydın, sınıfta en başarılı öğrenci olduğunu belirtti. Aydın, Dicle Üniversitesi'nde okumak istediğini belirterek, "Boş vakitlerimde kitap okuyor, bilgisayarla oynuyor, derslerime çalışıyorum. Trafik güvenliği yardım kulübüne üyeyim. İngilizce öğretmeni olmak istiyorum" dedi.

Furkan Aydın'ın annesi Rojda Aydın, davranışlarından şüphelenmeleri üzerine götürdükleri İstanbul'daki bir çocuk psikiyatrisi tarafından oğluna ağır otizm teşhisi konulduğunu söyledi.

"Furkan'ın ağır otizm olduğunu öğrendikten dünya başıma yıkıldı" diyen Aydın, Furkan ile dışarıya çıktıklarında insanların rahatsızlık veren bakışlarının gözlerinin önünden gitmediğini belirtti.

- "Dünyalar benim oldu"

Aydın, o sürecin en büyük ödülünün Furkan ile oturup bu röportajı vermek olduğunu kaydederek, şöyle dedi:

"Bugün bu röportajı yapabiliyorsak dünyalar benim oldu. Benzer durumda olan diğer ailelerin de inatçı olmalarını ve bu sorunun üstesinden gelmelerini istiyorum. Eğitim otizm için son derece önemli. Aileler doğru bir eğitim ile çocuklarını ayaklarının üzerinde durabilecek seviyeye getirebilirler. Furkan şu anda normal bir devlet okuluna gidiyor ve geleceğe dair planlar yapabiliyoruz. Oğlum DÜ'de İngilizce Öğretmenliği'nde okumak istiyor. İnşallah o günleri de görürüz. Her anne, her aile çocuğunu sever ama böyle çocukları bir kat daha fazla sevmemiz gerektiğine inanıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Kayapınar İstanbul Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title