Haberler

YGS'de 2 Soru İptal, 1 Sorunun Cevabı Değişti

Güncelleme:

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, 13 Mart'ta gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavındaki 2 sorunun iptal edildiğini ve bir sorunun cevap şıkkının değiştirildiğini açıkladı.

2016 YGS'de 2 soru iptal edildi, bir sorunun da cevap şıkkı değişti. Açıklama ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir'den geldi.

Demir,"13 Mart 2016'da gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2016-YGS) ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi ve ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından temel soru kitapçığında yer alan temel matematik testindeki 15. soru ile fen bilimleri testindeki 9. sorunun iptal edilmesine, fen bilimleri testindeki 7. sorunun "A" olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine karar verildi." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Bakmadan Geçme

Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli?
13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

500

Yorumlar (78)

Recep Atli:

Dikkat edin, akp hükümeti iktidarda oldugundan beri bu olaylarin ardi arkasi kesilmiyor. Vatandasta hakkini aramiyor. Siz böyle boyun egdiginiz sürece bunlarda atlarini oynatmaya devam ediyor. Egitimin ekonominin güvenligin huzurun icine ettiler.

11
3
yanıtYanıtla
kunta kinte:

yeter artık ya bu kadar rezillik olmaz ya. 2015 kpss de 4 tane türkçe sorusu hatalı olmasına ragmen iptal edilmedi . yeter artık ya yeter

12
0
yanıtYanıtla
ADAM GİBİ ADAM:

EMEĞİNİZ EMANETİMİZDİR DİYO ULAN GÜNAHIMI VERMEM SİZE

10
1
yanıtYanıtla
serhat:

o soruyu doğru yapan zaten yanlış yapmış demektir kardeş. ortalıkta skandaldan da öte bir facia söz konusu ama eleştirilerimizi doğru ve haklı olduğumuz noktalara yöneltelim. recep atlı arkadaşımız tam doğru noktaya temas etmiş.

yanıt0
yanıt0
hakkıMobil-ANDROID:

bu ne dangalaklık bunu ancak sizin gibi cahil bürokratlar yapar tu sizlere tükürüğünde yazık ama

10
0
yanıtYanıtla
BUSE:

BU ZAMANA KADAR ÜLKESİ İÇİN TEK BİRŞEY BİLE YAPMAYAN AKSİNE HER FIRSATTA HAİNLİK EDEN TENEKELER SİZDEN SADECE BOŞ SES ÇIKIYOR BOŞUNA UĞRAŞMAYIN. . KOYUN SÜRÜSÜ DEDİĞİNİZ KESİM SAYESİNDE BİR GELECEĞİNİZ OLACAK ASALAK GRUPLARI SİZDEN TEK İSTEDĞİM BEĞENMEDİĞİNİZ BU ÜLKEDEN DEFOLUP GİTMENİZ KİMİN YÖNETİMİNDEN KİMİN KURALLARINDAN MEMNUNSANIZ BUYRUN GİDİN ORAYA KOLLARINI AÇTILAR SİZİ BEKLİYORLAR HAYDİ DURMAYINNN

3
7
yanıtYanıtla
1907:

Boş teneke sesi hoş gelir kardeşim onlar. Amaçlarıda belli okumak değil. Ama koyun dedikleri kocaman bir irade var.

yanıt2
yanıt2
BUSE:

AYNEN ÖYLE ''1907'' KABUL ETSELERDE ETMESELERDE O BÜYÜK İRADE İNŞALLAH BU GÜZEL VATANI HERŞEYE RAĞMEN HAK ETTİĞİ YERE ULAŞTIRACAK. . HAİNLİKTE SINIR TANIMAYANLAR HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAK

yanıt1
yanıt0
TURAN:

İnsanlar soruların yanlışlığı ve doğacak olan adaletsizlikten bahsediyor, sen neden bahsediyorsun? Kin öfke kusmaktan başka. . . Kimsenin doğduğu büyüdüğü miras aldığı memleketi terketmeye niyeti yok merak etme sen

yanıt0
yanıt0
KRM:

bu ülkeyi cehalet yönetmektedir. ondandır ki hiçbir konuda başarı yoktur. . en tepesinden en altına kadar cahildirler. . çıkarları için dini , allahı, kitabı, peygamberi şahit gösterirler hırsızlıklarına, tecavüzlerine, katiliklerine. . . . bunların tek dini vardır para para para. . . . onun için birkereden bir şey olmaz derler çıkarları varsa. . . .

6
4
yanıtYanıtla
Tüm 78 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title