Haberler

Osmaniye'den Kısa Kısa

Osmaniye'de, Tarıma Dayalı Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti belirlendi.

Osmaniye'de, Tarıma Dayalı Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti belirlendi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Rahime Hatun salonundaki toplantıda, Tarıma Dayalı Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasına önem verildiğini belirtti.

Hayvan yetiştiricilerinin faaliyetlerini şehir dışında devam ettirmesi için Organize Sanayi Bölgesinde çalışma yapıldığını belirten Vali Cerrah, bu sayede ekonomiye katkı sağlanacağına inandığını kaydetti.

Cerrah, "Tarım ve sanayi sektöründe önemli bir ilerleme kaydeden ilimiz, Tarıma Dayalı Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması ile hayvancılık sektöründe de söz sahibi illerden biri konumuna gelecek" dedi.

Vali Cerrah, müteşebbis heyete, yer tespit çalışması yapması ve çevre illere inceleme gezisi düzenlenmesi için talimat verdi.

- Osmaniye'de çocuklara yönelik izci kampı yapıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Doğa, Gençlik ve Spor Kulübü, dezavantajlı çocuklara yönelik spor, izci ve sosyal gelişim kampı düzenledi.

Proje koordinatörü Murtaza Çil, yaptığı açıklamada, kampın "Güldüğüm Günler" adlı proje kapsamında yapıldığını söyledi.

Dezavantajlı çocukları topluma kazandırmak istediklerini belirten Çil,

"SODES tarafından desteklenen projemiz kapsamında düzenlediğimiz izci kampımıza 5 izci liderleri öncülüğünde 35 dezavantajlı çocuk katıldı. Kamp ateşi başında izci liderleri rehberliğinde sosyal cesaretlerini artıran çocuklarımız için çeşitli oyun ve gösteriler yapıldı. Gece çadırlarda kalan çocuklar, gündüzleri spor, yarışma, gezi ve doğa gözlemciliği yapma fırsatı buldu" dedi.

Kamplarda bir birini tanımayan çocukların olduğunu ifade eden Çil, çocukların arkadaşlık kurarak takım halinde çalışma yaptığını belirtti.

Çil, Temmuz'dan sonra yaz kamplarının başlayacağını sözlerine ekledi.

-OSTED'den gezi

Osmaniye Teknik Elemanlar Derneği (OSTED), Bahçe Meslek Yüksekokulu Gıda Bölümü öğrencilerine yönelik gezi düzenledi.

OSTED Gıda Kulübü Başkanı Onur Tenekeci, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

(OKÜ) ile imzalanan protokol kapsamında gıda bölümü ikinci sınıf öğrencilerine kalite yönetim sitemi, gıda güvenliği yönetim sistemi ve iç tetkikçi eğitimi verildiğini ve eğitim sonunda gezi düzenlendiğini söyledi.

Amaçlarının üniversite öğrencilerinin iş hayatına atılmadan önce sertifika ve mesleki eğitim almalarına katkı sağlamak olduğunu anlatan Tenekeci,

"Öğrencilerin iş hayatında ne gibi yerlerde çalışabilecekleri ve hangi ortamların kendilerini beklediklerini görmeleri adına bu teknik gezileri düzenledik" dedi.

- Kadirli MYO'da devir teslim töreni

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Kadirli Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürlüğü'nde, görev teslim töreni düzenlendi.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, törende yaptığı konuşmada, yüksekokul müdürü Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Talaslıoğlu'nun görev yaptığı 4 yıllık süre içerisinde Kadirli MYO'nun gelişmesi için önemli hizmetlere imza attığını söyledi.

Yeni atanan Yrd. Doç. Dr. Sedat Gökfidan'a da görevinde başarılar dileyen Büyükalaca, "Bizler için makam ve mevkiler geçicidir. Önemli olan görev yaptığımız süre içerisinde üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirebilmektir. Bundan önceki dönemlerde görev yapan arkadaşlarımız üniversitemizin önemli birimi olan meslek yüksek okulumuzun gelişmesi için elinden gelen gayreti göstermişlerdir. Meslek Yüksek okulumuzun yeni Müdürü Yard. Doç. Dr. Sedat Gökfidan da okulumuzu bulunduğu yerden daha ileriye götürmek için çalışacaktır. Okulun gelişmesi ve büyümesinde katkısı bulunan Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve diğer yöneticilere ediyoruz" dedi.

Gökfidan ise okulun başarısı için bütün çalışma arkadaşlarıyla beraber çaba sarf edeceğini belirterek, Kadirli'de kaymakamlık, yerel yönetim ve sivil tolum örgütleri ile birlikte ortak hareket edeceklerini ifade etti.

Rektör Büyükalaca tarafından her iki müdüre de hediye verilmesinin ardından katılanlara ikramda bulunulmasıyla program sona erdi.

Törene, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aykut Gül, Sabri Ulukanlı, Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Belediye Başkanı Yardımcısı Ahmet Gürsoy ve davetliler katıldı.

- Düziçi'nde kurtuluş günü etkinlikleri

Düziçi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü nedeniyle ilçede liseler arası voleybol turnuvası düzenlendi.

Genç Erkekler Kurtuluş Kupası Voleybol Turnuvası'nda Düziçi Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Düziçi İmam Hatip Lisesi'ni 3-0, Ticaret Meslek Lisesi'ni 3-0, Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni 3-0, Düziçi Atatürk Lisesi'ni 3-2 yenerek ilçe birincisi ve Kurtuluş Kupası Turnuva şampiyonu oldu.

Okul Müdürü Halil Mart, turnuvadan sonra yaptığı açıklamada turnuva şampiyonu olmaktan okulu adına mutlu olduğunu söyledi.

Muhabir: Ümit Kahrıman - Menderes Özat - Mustafa Demirbaş / Tuğba Temir

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - OSMANİYE

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Osmaniye Kadirli Düziçi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title