Haberler

Osmaniye'den Kısa Kısa

Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, kulüpler arası halk oyunları il birinciliği yarışmaları yapıldı.

Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, kulüpler arası halk oyunları il birinciliği yarışmaları yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi spor salonundaki etkinliğin kupa töreninde, yarışmalara 8 kategoride, 10 kulübün katıldığını belirtti.

Halk oyunlarının önemli olduğunu ifade eden Demir, "Halkoyunları dendiğinde kültürümüz, tarihimiz ve medeniyetimizin akla geliyor. Halkoyunları, kültürümüzün gelecek kuşaklara taşınması ve toplumsal dayanışmanın artması açısından önemli bir yere sahip" dedi.

Yarışma sonucunda dereceye giren kulüplere kupa verildi.

-AK Parti Osmaniye Milletvekili Kastal'ın incelemesi

AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, Kadirli'de yapımı bitirilen ve inşaatı devam eden çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

Kastal, Kaymakam Necip Çakmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat ile birlikte Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Öğretmenevi Anaokulu'nu ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Kastal, yaptığı açıklamada, insan sağlığı ve eğitim konusunda çok önemli çalışmalara imza attıklarını, ilçe genelinde 6 okul inşaatının devam ettiğini ve 8 ay önce Kadirli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açıldığını söyledi.

-Kadirli'de "Duyarlı Gençlik, Duyarlı Aile" konferansı

Kadirli'de, Sevgi Derneği tarafından "Duyarlı Gençlik, Duyarlı Aile" konulu konferans verildi.

Sevgi Derneği Başkanı İbrahim Ethem Kundakçı, Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen programda, gençlerin yetiştirilmesinde en büyük görevin ailelere düştüğünü belirtti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim Uzmanı ve Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan ise, başarı için inanmanın ve bedel ödemenin çok önemli olduğunu ifade etti.

Belirlenen hedefe inanmanın, insanları başarı yolunu açtığını anlatan Aslanhan, "Hedefe ulaşmak için gerekli emeği harcamalı, yani bedel ödemeliyiz. Bu hedefe yürürken, önümüze çıkan bütün engelleri aşacak kadar inanıp inanmadığımızı kendimize sormalıyız. Gecenin saat birinde, ders kitaplarınızın üzerinde alın terinizi akıtmıyorsanız başarı hayaldir. Sihirli dizilerdeki gibi kolay değil hayat. Ders çalışmanın önündeki televizyon, internet, cep telefonu gibi engelleri kaldırmalıyız" dedi.

Parogramda, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kadirli Temsilcisi Süleyman Gürsoy,

"Zararlı alışkanlıklardan kurtulmanın önemi ve Yeşilay'ın kuruluşu" konulu bir konuşma yaptı.

Cekud Kadirli Temsilciliği ve Kadirli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün destek verdiği konferans sonunda Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Aslanhan'a çeşitli hediyeler ve Kur'an-ı Kerim verdi.

Programa, Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Akdoğan, bazı daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.

-Sumbas'ta fidan dikme etkinliği

Sumbas Ortaokulu'nda fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Kaymakam Selçuk Yosunkaya, okulun bahçesinde yapılan programda, etkinlikten memnuniyet duyduğunu belirterek, emeği geçenleri kutladı.

Öğrencilerin günün anlam ve önemine uygun hazırlamış oldukları çeşitli gösteriler yapıldı, şiirler okundu.

Daha sonra okul bahçesinde hazırlanan alanda, Kaymakam Yosunkaya ve öğrenciler fidan diktiler.

Etkinlikte, Belediye Başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Başçavuş Ramazan Özkan, İlçe Emniyet Amiri Adem Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Kırpık, diğer kurumların amirleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

-Düziçi'nde yangın tatbikatı

Düziçi ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nde yangın tatbikatı yapıldı.

Okul Müdürü Mehmet Altıntaş, okul bahçesinde yapılan tatbikatta, yangın anında can ve mal kaybının en aza indirilmesi için öğrencileri ve okul personelini eğitmek ve bilgilendirmek amacıyla yangın tatbikatı yapıldığını belirtti.

Altıntaş, tatbikatta, öğrencilerin ve öğretmenlerin yangın anında nasıl davranmaları gerektiğini öğrendiklerini söyledi.

Bu tür etkinliklerin öğretici ve faydalı olduğunu ifade eden Altıntaş, bu tür faaliyetlere devam edeceklerini kaydetti.

Muhabir: Ümit Kahrıman-Menderes Özat-Mustafa Demirbaş / Tuğba Temirx

Yayıncı: Ali Güreli - OSMANİYE

Kaynak: AA / Yerel

Sıtkı Aslanhan Necip Çakmak Osmaniye Kadirli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title