Haberler

Ortodokslar Noel Baba'yı Andı

'noel Baba' adıyla bilinen Saint Nicholaus, Ortodokslar tarafından, Antalya'nın Demre İlçesi'nde Noel Baba Müzesi'nde düzenlenen ayinle anıldı.'Noel Baba' adıyla bilinen Saint Nicholaus'un 19 Aralık'ta öldüğünü kabul eden Rusya ve Ukrayna'da yaşayan Ortodokslar, Demre'de M.S.4'üncü yüzyılda inşa edilen ve günümüzde müze olarak kullanılan Noel Baba Kilisesi'nde anma ayini düzenledi.

'noel Baba' adıyla bilinen Saint Nicholaus, Ortodokslar tarafından, Antalya'nın Demre İlçesi'nde Noel Baba Müzesi'nde düzenlenen ayinle anıldı.

'Noel Baba' adıyla bilinen Saint Nicholaus'un 19 Aralık'ta öldüğünü kabul eden Rusya ve Ukrayna'da yaşayan Ortodokslar, Demre'de M.S. 4'üncü yüzyılda inşa edilen ve günümüzde müze olarak kullanılan Noel Baba Kilisesi'nde anma ayini düzenledi. Ukrayna'dan gelen din adamı Cernovitskiy Bukovinski'nin yönettiği ayine, yine Rusya ve Ukrayna'dan gelen 12 din adamı eşlik etti. Ayine, Antalya'da yerleşik yaşayan Rus ve Ukrayna vatandaşlarının yanı sıra bu ülkelerden gelen yaklaşık 300 kişi katıldı. Ayinde din görevlisi Bukovinski, birlik, barış, kardeşlik, savaşların durması, açlık çeken insanların mutluluğa erişmesi ve Saint Nicholaus için dua etti. Duanın ardından ayine katılanlara kutsanmış ekmek ve su ikram edildi.

Ayin sonrasında bir konuşma yapan Bukovinski, "Öncelikle bize burada Noel Baba'yı anma ve ayin izni veren Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerine, İstanbul Fener Rum Patrikhanesi'ne teşekkür ediyorum. Noel Baba bizim için kutsal bir insan. Bu insanın doğduğu topraklarda, din adamı olarak görev yaptığı, ölünce gömüldüğü binada olmaktan son derece mutluyum. Aziz Nicholaus için dua ettiğim için çok huzurluyum" dedi.

Ayini, İngiliz televizyonu BBC ve Rusya ile Ukrayna'dan gelen gazeteciler de takip etti. - Antalya / Demre

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title