Haberler

'Ortadoğu Cehenneminden Çıkış Yolları'

Ege Sivil Toplum Birliği (Estob) Genel Başkanı Emekli Hava Kıdemli Binbaşı Hızır Murtezaoğlu, ABD'nin 120 Ülkede 860 Askeri Üssünün Olduğunu ve Bu Üslerde Toplam 325 Bin Asker Bulundurduğunu Söyledi. Gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete İse Batı Dünyasının Türkiye'nin Bölünmesi İçin Sürekli Çapa Sarf Ettiğini İleri Sürdü.

Ege Sivil Toplum Birliği (ESTOB) Genel Başkanı emekli Hava Kıdemli Binbaşı Hızır Murtezaoğlu, ABD'nin 120 ülkede 860 askeri üssünün olduğunu ve bu üslerde toplam 325 bin asker bulundurduğunu söyledi. Gazeteci-Yazar Ömer Lütfi Mete ise Batı dünyasının Türkiye'nin bölünmesi için sürekli çapa sarf ettiğini ileri sürdü.

Samsun'un Bafra ilçesinde, Altınova Gazetesi tarafından "Ortadoğu Cehenneminden Çıkış Yolları" adlı konferans düzenlendi. Bafra Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen "Ortadoğu Cehenneminden Çıkış Yolları" adlı konferansa BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karabacak, Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Recep Temel, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yar. Doç. Dr Ali Kemal Ayan, Bafra Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Tarımsal Kalkınma Projesi

Sorumlusu Yrd. Doç. Necdet Çamaş, Bafra Meslek Yüksel Okulu Öğretim Görevlisi Yüksel Karaman ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan "Ortadoğu Cehenneminden Çıkış Yolları" adlı konferansın açılış konuşmasını Altınova Gazetesi sahibi Bilal Mürtezaoğlu yaptı.

ESTOB Genel Başkanı emekli Hava Kıdemli Binbaşı Hızır Murtezaoğlu, ABD'nin dünyada küresel üstünlük mücadelesi verdiğini belirterek, "ABD şuan Ortadoğu'yu yeniden şekillendirmek görevine girdi görülüyor. ABD'nin 120 ülkede 860 askeri üssü var ve buralarda toplam 325 bin asker bulunduruyor. Bu gerçekten dünya barışına hizmet konuşlanması mıdır? Demokrasi ve insan hakları kavramları gerçekte ABD'nin Ortadoğu'ya müdahale kılıfıdır. ABD petrol ve silah satımı çalışmasıyla ekonomisini kontrol ediyor. ABD

Irak'taki girişimleri ile özel paylaşmaya girdi. Irak bölgesini bölmek için de çalışıyor. Türkiye'de de zaman zaman müzakereler gündeme geliyor. Bu müzakereler devam ederse, Türkiye'de bazı güçler bölüşüm arıyor görülüyor. Türkiye şuan emperyalizm savaşı veriyor" dedi.

Deli Yürek dizisi senaryonu yazan ve Kurtlar Vadisi dizisine de senaryo danışmanlığı yapan Gazeteci-Yazar Ömer Lütfi Mete, "Türk-Kürt meselesi gündeme getirildikçe, PKK'lılar birileri tarafından besleniyor. Özellikle Batı dünyası, Türkiye'nin sürekli bölünmesi için çapa sarf ediyor" diye konuştu.

Bölünme ve parçalanma söylemlerinin her zaman sorun olduğunu vurgulayan Mete, "Teröre 'bölücü terör' dediğiniz zaman onu siyasi bir olgu olarak anlamanız gerekiyor. Terör meselesi aşağılıktır, kahpeliktir ve suçtur. Bir defa söyleyeyim, Güneydoğu Bölgemiz Türkmen'dir. Bütün sorunlarımızı sorgulamamız gerekiyor. Dikkatli olursak, PKK bir anda biter. Günümüzde tezkere çok önemli bir anda iyi olarak çıkarıldı. Tezkere bir konuyu iyi öğrenmek için bilgi harekatıdır. Irak'ta bulunan Barzani ve Talabani'ye

gereken neyse onu her zaman yapmalıyız. Milli güvensizliği yenmeliyiz. Günümüzde hükümet ve asker arasında çok iyi bir anlaşma var. Şuanda Türkiye'nin savaşı bir düzen savaşı, yani ABD savaşıdır. Türkiye'nin sorunu meseleyi bilme yoludur. Biz Türk milleti olarak vatan, millet ve dinimiz adına her zaman gerekeni bedel olarak yaptık, bundan sonra da her türlü bedeli öderiz. Her zaman ordumuza güven içerisinde bakıyor ve ordumuza güveniyoruz. PKK işi kesinlikle halledilecektir" şeklinde konuştu.

(NA-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title