Haberler

Ormanda Ateş Yakmanın Cezası 1 Yıl Hapis

İnegöl Orman İşletmesi Müdürü Hakkı Gedik, Ormanda Ateş Yakmanın, İzin Verilen Yerde Yakılan Ateşe Söndürmeden Gitmenin ve Sönmemiş Sigara İzmariti Atmanın Cezasının Bir Yıl Hapis Olduğunu Söyledi.

İnegöl Orman İşletmesi Müdürü Hakkı Gedik, ormanda ateş yakmanın, izin verilen yerde yakılan ateşe söndürmeden gitmenin ve sönmemiş sigara izmariti atmanın cezasının bir yıl hapis olduğunu söyledi.

Orman yangınlarının önüne geçilmesi ve yangınlarla ilgili suç ve cezalar hakkında basın mensuplarına bilgiler veren İnegöl Orman İşletmesi Müdürü Hakkı Gedik, valilik talimatı ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9 ve 66. maddelerine istinaden ormanlık alanlar ve ağaçlandırma sahalarına 1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında görevlilerin dışında kimsenin giremeyeceğini ifade etti. Yangın mevsimi döneminde büyük gruplarca organize edilen şenliklerin sadece müsaade edilen piknik alanlarında

yapılabileceğini hatırlatan Gedik, yangın sezonu boyunca ormanlık alanlarda piknik yapmanın yasak olduğunu söyledi.

Belediyeler ve köy tüzel kişiliklerinin orman içi ve orman bitişiğinde bulunan çöp toplama alanlarının çevresinde koruma bantlarını oluşturması gerektiğini de belirten Gedik, muhtemel yangına karşı belediyelerin çöp toplama alanlarında müdahale için iş makinesi bulundurmaları gerektiğini söyledi. 1 Haziran 31 Ekim tarihleri arasındaki yasaklara uymayanlar hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu ile 765 sayılı Türk Ceza Kanununun 526. maddesi hükümlerince cezai müeyyide uygulanacağına işaret eden Gedik, Orman

Kanunu'nda yangınlarla ilgili suç ve cezaları şöyle sıraladı:

"Ormanda ateş yakmak, izin verilen yerde ateşi söndürmeden ayrılmak ve sönmemiş sigara atmak 781 YTL ile 3 bin 910 YTL arası para cezası ve 1 yıllık hapis. Anız yakmak 3 bin 910 YTL ile 23 bin 459 YTL arası para cezası ve 1 yıllık hapis. Orman yangınlarını söndürmeye gitmemek veya gidip de çalışmamanın cezası 391 YTL, tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yangına sebebiyet vermek 15 bin 641 ile 39 bin 102 YTL arası para cezası ve 2 ile 5 yıl arası hapis. Kasten ormanı yakmak 39 bin 102 YTL ile 78 bin 204

YTL arası para cezası ve 10 ile 15 yıl hapis."

Verilen hapis cezalarının paraya çevrilemeyeceğini söyleyen İnegöl Orman İşletmesi Müdürü Hakkı Gedik, gelecek hafta içerisinde orman köylerinde yangınlara karşı sinevizyon destekli bilgilendirme toplantıları yapacaklarını söyledi.

(MŞ-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title