Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Gümüşhane'de Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptıklarına muhalefetin hayalinin bile ulaşamayacağını ifade ederek, "AK Parti yönetimi ile ülkede siyasi istikrarı sağladık."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptıklarına muhalefetin hayalinin bile ulaşamayacağını ifade ederek, "AK Parti yönetimi ile ülkede siyasi istikrarı sağladık. Siyasi istikrar olmayan bir ülkede ekonomik istikrar da olmaz" dedi.

Bakan Eroğlu, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl Kongresinde yaptığı konuşmada, zaman zaman Gümüşhane'ye ve Kelkit Vadisi'ne gelerek bakanlık yatırımlarını yerinde incelediğini söyledi. Eroğlu,

"Gümüşhane'deki heyecanı ve teşkilatımızın gayretini görmekten de çok mutlu oluyorum. Türkiye'de her iki kişiden birisi AK Partili ise Gümüşhane'de her üç kişiden ikisi AK Partili'dir" diye konuştu.

AK Parti iktidara gelmeden önce Türkiye'nin halini herkesin çok iyi bildiğini ifade eden Eroğlu, şunları söyledi:

"Bankalar hortumlanmış, Türkiye dünyada itibarı olmayan bir ülke durumuna düşürülmüştü. Biz 2002 yılında ülkemizin yönetimini aldık ama sorunların altında ezilmedik. Dimdik ayakta duran, meseleleri bir bir çözen bir yönetim oluşturduk. 26. sıradan aldığımız ülke ekonomisini 16. sıraya yükselttik. Yetmedi, 2023 yılı için büyük hedefler ortaya koyduk. Büyük hedefleri olmayan milletler tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur. Bizim büyük hedefimiz var. Biz, şanlı bir tarihe sahip olan büyük milletin evladıyız. Bizim büyük ideallerimiz var, bu ideallerimizi gerçekleştireceğiz."

AK Parti döneminde çok şeyler yapıldığını ifade eden Eroğlu, "Dev yatırımlar, 16 bin kilometre bölünmüş yol, 500 bin konut, hastaneler, sağlık sistemindeki dönüşümler, her konuda, nereye el atarsanız muazzam bir dönüşüm gerçekleştirdik. Hem borçları ödüyoruz hem de yatırım yapıyoruz. Borçlar hemen hemen bitti, Merkez Bankası'nın kasasını doldurduk. Ülke genelinde mukayese edilemeyecek yatırımlar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bizim yaptıklarımıza muhalefetin hayalleri bile ulaşamaz" dedi.

-"Yaptıklarımızı anlatmak saatler sürer"-

Sadece kendi bakanlığının bin 128 tesis yaparak milletin hizmetine sunduğunu belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

"Geçmişte küçük bir gölet için temel atmada Bakanlar Kurulu gelirdi. Bu gölet de 15 ya da 20 yılda ya biterdi ya bitmezdi. Memurların maaşlarını bile ödeyemiyorlardı. 10 Ekim 2010 tarihinde Başbakanımız tam 110 tesisi açtı. Bunların içerisinde Türkiye'nin en yüksek barajları var. Aydın ilinin Çine Barajı buna en güzel örnektir. Geçen yıl 111 tesisimizi halkımızın hizmetine sunduk ve 8 milyar 365 bin lira ödedik. Bizim farkımız şu, biz hortumları tamamen kestik, gelirin tamamını milletimize hizmet olarak sunuyoruz. Şu ana kadar 49 ilimizin içme suyu sorununu çözdük. Gümüşhane'ye de hemen başlayacağız. Bahçelik Barajını yaparak bu kentin su sorununu da çözeceğiz. Biz bu sorunu çözerken Gümüşhane'de gelecek seçimde AK Partili Belediye Başkanı görmek istiyoruz."

Bakan Eroğlu, yaptıklarını anlatmanın saatler süreceğini belirterek,

"Sadece Gümüşhane'ye benim Bakanlığım 1.6 milyar lira yatırım yaptı. Koruluk Barajı ve sulaması, Torul Barajı, Kürtün Barajı, Özkürtün Barajı, Köse Barajı gibi enerji üretimi ve sulamaya yönelik barajlar ve göletler yaptık. Bu da yetmedi, 29 adet göleti bin günde yaparak Gümüşhane'ye teslim edeceğiz. Sadak Barajı'nın yapımına başladık" diye konuştu.

"Bizde siyasi istikrar var" var diyen Bakan Eroğlu, "AK Parti yönetimi ile ülkede siyasi istikrarı sağladık. Siyasi istikrar olmayan bir ülkede ekonomik istikrar da olmaz. Geleceğe daha emin adımlarla ilerliyoruz. Seçimlerde gayret sizden, çalışmak da bizden. AK Parti Türkiye için bir şanstır. Dünyada hiçbir parti yoktur ki, her seçimde oy oranını artırarak devam etsin. İnşallah, beşinci, altıncı, sekizinci dönemlerde de oyumuzu artırarak bu ülkenin yönetimini sürdüreceğiz" dedi.

Bakan Eroğlu daha sonra karayoluyla Trabzon'a hareket etti.

- GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Politika

Veysel Eroğlu Gümüşhane Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title