Haberler

Orhangazi'ye Uluslararası Gıda Laboratuarı Kuruluyor

Bursa Ticaret Borsası'nın Orhangazi'de Marzim tesislerinde hayata geçirmeyi planladığı gıda laboratuarı için ilk adım atıldı.

Bursa Ticaret Borsası'nın Orhangazi'de Marzim tesislerinde hayata geçirmeyi planladığı gıda laboratuarı için ilk adım atıldı.

Uluslararası standartlarda akredite gıda laboratuarı özerk yapıda hayata geçirilecek. 1 milyon dolara mal olacak laboratuarın yüzde 50'sinin Bursa Ticaret Borsası ile Orhangazi TSO ve İznik TSO'na, yüzde 50'lik hissesininse ortaklara ait olacağı bildirildi. Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 1,5 yıldır üzerinde çalışmaların yapıldığı gıda laboratuarı için Bursa Ticaret Borsası düğmeye bastı. Orhangazi'ye gelen Bursa Ticaret Borsası Başkanı Rıza Aydın, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ergün Efendioğlu, Meclis Başkanı Bekir Aydın, İznik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yusuf Çeşmeci ve oda yöneticileri ile bir araya geldi. Aydın ve beraberindekiler daha sonra gıda laboratuarının kurulacağı Marzim tesislerindeki arsa üzerinde inceleme yaptı.

Aydın, gıda laboratuarının uluslararası standartlarda ve gelecekte uluslararası akredite olabilecek şekilde tasarlanacağını belirtti. Aydın, Orhangazi ve İznik ilçelerinin son büyük öneme sahip olduğunu belirterek, "İznik havzası tarımın gelişmiş olduğu bir bölge. Buna mukabil zeytin ticareti de artık Gemlik, Orhangazi ve İznik havzasında toplanmış durumda. Bugün artık bu bölge zeytin ticaretine yön veren bir bölgedir. Marzim, Orzim Gemlik Zeytinciler Hali, İznik Zeytin Hali ile büyük zeytin üreticileri ve işleme tesisleri bu bölgede toplanmış. Dolayısıyla gıda laboratuarının bu bölgede olması son derece normaldir" dedi.

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Rıza Aydın, gıda laboratuarının 1 milyon dolara mal olacağını belirterek, 'Bu maliyetin ve laboratuarın işletme hakkının yüzde 50'si Orhangazi TSO ve İznik TSO ile birlikte Bursa Ticaret Borsası'nın olacak. Kalan yüzde 50'lik bölüm ise ortaklara açılacak" dedi.

Mayıs ayında inşaata başlamayı hedeflediklerini belirten Aydın, "Laboratuarı kurmak belki zor olmayacak. Ama onun uluslararası akredite bir hale getirilmesi her şeyden mühim. Türkiye'nin, bu bölgesinin böyle bir laboratuara ihtiyacı zaten var. Burada bunu hayata geçirdikten sonra geleceği de düşünmek lazım" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Aydın Orhangazi İznik Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title