Haberler

Organları Bağışlanan Nazım Akan'ın Cenazesi Toprağa Verildi

Güncelleme:

İzmir'de beyin ölümü gerçekleşip ailesinin organlarını bağışlamasıyla Türkiye'nin ikinci yüz nakline neden olacak olan Nazım Akan'ın,cenazesi yaşadığı Çeşme İlçesi'ndeki Alaçatı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İzmir'de beyin ölümü gerçekleşip ailesinin organlarını bağışlamasıyla Türkiye'nin ikinci yüz nakline neden olacak olan Nazım Akan'ın,cenazesi yaşadığı Çeşme İlçesi'ndeki Alaçatı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Nazım Akan'ın cenazesi, yakınları tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden alındıktan sonra Çeşme İlçesi'ndeki evinin önüne getirildi. Burada gözyaşları içinde oğlunun tabutunu karşılayan anne Cemile Akan, gözyaşlarına boğuldu. Ayakta güçlükle duran Cemile Akan, tabuta kapanıp 'Bakmak istiyorum' diyerek bağırdı. Nazım Akan'ın annesi annesi Cemile Akan'ın 'Sen benim arkamdan ağlasana. Beni neden arkandan ağlatıyorsun oğlum' şeklindeki feryatları yürekleri dağladı. Anne Cemile Akan, 'Çok saygılıydı, sevilen biriydi. 13 yıldır evliydi. Biri 4 diğeri 11 yaşında iki erkek çocuk sahibiydi. Çok üzgünüm, acımız çok büyük. Tek evladımdı, onu da toprak aldı. Ama şimdi organları başkalarında yaşayacak. Umarım hayırlı insanlara gider, onlar da bizi arar, sorarlar. Özellikle yüzünün nakledileceği kişiyi, eğer o da isterse görmek isterim' diye konuştu.Cenazeyi karşılayanlar arasında bulunan Nazım Akan'ın eşi Meliha Akan ise, 'Çok seviniyorum. Bu karar için. Eşimi tekrar görmüş gibi olacağım. Yüz nakli ve organ takılan kişilerle görüşmek istiyorum' dedi. Bu arada Meliha Akan, oğulları Samet ve Onur'a sarılıp gözyaşı döktü. Duanın ardından Alaçatı Merkez Camisi'ne getirilen Nazım Akan?, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın da katıldığı cenaze namazının ardından Alaçatı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Baba Kazım Akan da, basın mensuplarının görüşme isteğini reddetti.

Alaçatı Belediyesi Temizlik İşleri Formeni Vedat Aplar (45), 23 yıldır belediyede çalıştığını ve Nazım Akan ile iyi arkadaş olduklarını söyledi. Akan'ın beyin ölümü gerçekleştiğinde bir grup arkadaşı ile Dokuz Eylül Hastanesi'nde bulunduklarını kaydeden Aplar, 'Arkadaşlardan babası Kazım Akan'ı organ bağışı konusunda ikna etmelerini istedim. Zira acıdan kimsenin aklına böyle bir şey gelmez o anda. Görüşme sonucu baba Kazım Akan ikna oldu ve doktorlara müracaat ettik' dedi.

ARKADAŞLARI VE AKRABALARI

Bulgaristan'dan 1998 yılında ailesiyle birlikte göç eden Nazım Akan'ın Alaçatı Belediyesi destek hizmetleri bölümünde 13 yıldır çalıştığı öğrenildi. Son bir aydır kazan dairesinde görev yapan Akan'ın iş arkadaşı Hüsnü Solak, 'Verilen görevi doğru şekilde yapmaya çalışan bir personeldi. Sevilen bir arkadaşımızdı. Kimseyle sorunu olmadı, hepimiz çok üzgünüz. Organ bağışını duyunca mutlu oldum. Herkesin böyle kutsal bir görevi yapmasını isterim. Başta ben olmak üzere, bizi sevindiren tek şey bu oldu' dedi.

Nazım Akan'ın akrabası Nazım Ulusoy, 'Hepimiz çok üzgünüz. Topluma örnek olacak bir insandı. Organ bağışına sevindik, başkalarının da hayat bulmasını herkes gibi ben de isterim' derken, eniştesi Cemal Muratoğlu da, 'Bizim gibi başkalarının da organ bağışı yapmasını isterim. Çocukları da organları sayesinde babalarının başkalarında hep yaşadığını hissedecekler, o kişilerle görüşecekler' dedi.

KUSURLU ÇIKMAMIŞ

Bu arada, 17 Ocak'ta motosikletiyle manevra yapınca ağır yaralanan Nazım Akan'ın, trafik kazası raporlarına göre herhangi bir kusurunun bulunmadığı öğrenildi.

BİR SAAT İÇİNDE KARAR VERİLDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Pakize İstan ise, ailenin bağış kararını 1 saat içinde verdiklerini söyledi. beyin ölümünün ardından organ bağışı için ailesiyle görüştüklerini belirten İstan, 'Nakil konusunda ilk önce çok endişeliydik. Ailenin izin verip vermeyeceğini bilmiyorduk. Çokta umudumuz yoktu. Babasına 'organlarını bağışlamak ister misiniz' diye sordum. Çevreleri ne der endişesi yaşıyorlardı. 1 saat düşündükten sonra organları bağışlayacaklarını söylediler. Bunun üzerine kol, bacak ve yüzünü bağışlayıp bağışlamayacaklarını sordum. Babası hiç tereddüt etmeden, 'neden can olmayayım. Bunlar lazımsa fark etmez yüzü, bacağı, insanlar sakat yaşamasın' diye cevap verdi. Hatta akrabalarının oğlunun yüzünü başkasında göreceksin sözleri üzerine 'evet yapacağım' hiç tereddüttüm yok dedi. Ancak durumu kabulleninceye kadar isimlerini gizlemek istediler' diye konuştu.

ZAMANLA YARIŞ

İstan, 'İlk kez hastanemizde böyle bir şey yapılıyor. Önceki gün 18.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Uygun eşleşme için baktığımızda Hacettepe Üniversitesi Hasatnesi'nde bekleyen bir hasta olduğunu gördük. Biz hemen aileyi ikna ettik. Adeta zamanla yarış başladı. Hacettepe'den doktorlar hemen gelecekti fakat sağlık bakanlığına ait uçak Ankara ve İzmir'deki yoğun sis ve rüzgar nedeniyle kalkamadı. Bu yüzden Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin uçağı devreye girdi. Saat 03.00'te ekip Ankara'dan buraya geldi. Ama o geçen süreçte çok fazla mücadele verdik. Ama başarıyla sonuçlandığı için çok mutluyuz' dedi.

34 BEYİN ÖLÜMÜNDEN 13'Ü DEĞERLEDİRİLDİ

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, ikinci yüz nakli ile birlikte bu yıl Ege Bölge Koordinasyon Merkezi'ne gelen 34 beyin ölümü vakasından 13'ünün değerlendirildiğini söyledi. İzmir İl Sağlık Müdürü Özkan, vatandaşları organ nakline çağırdı. Bölge Koordinasyon Merkezi'ne bu yıl gelen 34 beyin ölümünden 13'ünde organ bağışı yapıldığını belirten Özkan, 'Çok sayıda organ bekleyen hasta var. Vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Geçen yıl 250 beyin ölümünden ancak 79'undan bağış yapıldı. Şu an için bölgemizde yüz nakli bekleyen hasta yok ancak bu tür hastalıklar yanıklardan ortaya çıktığı için her an olabilir' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaçatı Türkiye İzmir Çeşme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title