Haberler

Ordu: AK Parti'li Başkandan Muhalefete 'Üniversite' Tepkisi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu İl Başkanı Fatihan Ünal, Ordu'ya Üniversiteyi Kazandıran Bir Parti Olmalarından Dolayı Mutlu Olduklarını Belirterek Muhalefeti Eleştirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu İl Başkanı Fatihan Ünal, Ordu'ya üniversiteyi kazandıran bir parti olmalarından dolayı mutlu olduklarını belirterek muhalefeti eleştirdi.

Fatihan Ünal, yaptığı açıklamada, Ordu'da üniversite açılmasına sevinmekten çok tepki veren muhalefet anlayışıyla karşı karşıya olduklarını söyledi. Muhalefetin üniversite konusunda hariçten gazel okuduğunu ifade eden Ünal, "Muhalefetin iktidar olduğu dönemler oldu. Üstelik Ordu'ya üniversite vaadiyle iktidar oldular. Sözlerini yerine getiremedikleri gibi yasa taslağını bile hazırlayamadılar. Ne ilk senelerinde ne de son senelerinde böyle bir hizmete imza atamadılar. Muhalefetin işi sadece konuşmaktır, hariçten gazel okumaktır. Bütün bu konuşmalar onların samimiyetsizliğini gösteriyor. Bir siyasi partinin il başkanı bilmelidir ki, iktidar partisinin görevi öncelikle yasa çıkarmaktır. Milli Eğitim Bakanlığı üniversite taslağını hazırladı, Bakanlar Kurulu'na sunuldu, ardından Meclis'te oylanıp kabul edildi ve Cumhurbaşkanı'nın onayıyla hayata geçirildi. Buraya kadar olan adımı onlar geçmiş dönemlerinde atamadı. Bunlar 'Yiğidi öldür hakkını yeme' mantığından uzaklar. Daha bir teşekkür etmeyi bile beceremediler" dedi.

Üniversite için bundan sonra Meclis'in ödenek ve tahsisat yapma kararı alacağını, ardından bütün inisiyatifin Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) geçeceğini kaydeden Ünal, ondan sonra ise YÖK'ün seçim tarihi belirleyeceğini, bu seçimde yeni rektörün seçileceğini, ardından yeni bir senato oluşturulacağını ve bu aşamadan sonra üniversitenin bina ve diğer düzenlemelerinin yapılacağını kaydetti. Artık tüm inisiyatifin YÖK'te olduğunu hatırlatan Ünal, "Muhalefet gerçeği kabullenmelidir. Bir de levha değişiminden bahsediyorlar. Üniversite kurulduğunda levha tabi ki değişecek. Levhayı bile siyasi polemik konusu yapacak kadar basitleştiler. Halkı yanlış bilgilerle donatıyorlar" diye konuştu.

Ünal, üniversite açılışına şehir protokolünün davet edilmediği iddiaları için de, törenle ilgili tüm düzenlemenin rektörlük tarafından yapıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title