Haberler

Oltu Taşı Tespih İmalatından Olimpiyat Üçüncülüğüne Uzanan Yol

Erzurumlu Milli okçu Doğan Hancı, Oltu taşı tespih imalatçılığından olimpiyat madalyasına ulaşmanın gururunu yaşıyor.

Erzurumlu Milli okçu Doğan Hancı, Oltu taşı tespih imalatçılığından olimpiyat madalyasına ulaşmanın gururunu yaşıyor.

Londra'da yapılan 2012 Paralimpik Olimpiyatları'nda üçüncü olarak bronz madalya kazanan Erzurumlu Milli okçu Doğan Hancı, şehri de sevince boğdu. Tüm Türkiye'nin gurur kaynağı olan Milli okçu Doğan Hancı, Oltu taşı Tespih İmalatçılığı yaparken, Antrenör Hikmet Dumanoğlu kendisini keşfederek, bu spora kazandırmış. Uzun yıllardın Erzurum'da okçuluk sporu ile uğraşan ve belden aşağı felçli olan engelli okçu Doğan Hancı, yılmadan usanmadan çalışarak olimpiyatlara kadar uzandı. Dönemin Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'in destekleri sonucu Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO)'nda asgari ücretle çalışan ve bodrum katta ikamet eden Hancı Londra 2012 Paralimpik Olimpiyatlarında üçüncü olarak ülkemize bronz madalya kazandırırken, Erzurum'a da ilk olimpiyat madalyasını getiren sporcu olarat tarihe geçti.

ERZURUM'UN İLK OLİMPİYAT MADALYASI

Erzurumlu Milli okçu Doğan Hancı'nın kazandığı olimpiyat üçüncülüğü ve aldığı bronz madalya Erzurum'un Cumhuriyet tarihinde ilk olimpiyat madalyası oldu. Erzurumlu Milli okçu, kazandığı madalya ile Erzurum ve Atatürk Üniversitesi'nin gurur kaynağı oldu. İngiltere'nin Başkenti Londra'da yapılan 2012 Paralimpik Olimpiyatları'nda okçulukta ülkemizi temsil eden Hancı, sıralama atışlarından sonra madalya atışlarında olimpiyat üçüncülüğünü elde etmişti. Atatürk Üniversitesi Spor Koordinatörü M. Suphi Özçomak, Doğan Hancı'yı elde ettiği başarıdan dolayı kutlayarak, bu başarının Atatürk Üniversitesi'nin bir ferdi olmasından dolayı kendilerini de gururlandırdı. Özçomak, "Hancı, kazandığı madalya ile ülkemizi, Erzurum'u ve üniversitemizi onurlandırdı, kendisini kutluyoruz. Bundan sonra Doğan Hancı'dan olimpiyat şampiyonluğu bekliyoruz" dedi.

DUMANOĞLU'NUN EMEĞİ BÜYÜK

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Doğan Hancı'nın Londra'da üçüncü olmasının gurur verici olduğunu belirterek, Erzurum'un ilk olimpiyat madalyası olmasından dolayı da onur duyduklarını söyledi. Başarıda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Antrenörü Hikmet Dumanoğlu'nun da emeklerinin büyük olduğuna işaret eden Çintimar,

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden ve makaralı yay kategorisinde bronz madalya alan milli okçu Doğan Hancı'nın başarısıyla gurur duyduklarını söyledi. Çintimar, milli Okçu Doğan Hancı'nın, Royal Artillery Barracks'ta yapılan müsabakalarda, bronz madalya için İspanyol Guillermo Rodriguez Gonzalez ile karşılaştığını ve rakibini 6-2 mağlup ettiğini belirterek, Hancı'nın bronz madalyayla Erzurum'a dönecek olmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti. Çintimar, "Doğan Hancı'nın bu noktaya gelmesinde antrenörümüz Hikmet Dumanoğlu'nun da katkısı çok büyüktür, onu da tebrik ediyoruz. Evli ve dört çocuk babası olan Hancı 2012 yılına kadar asgari ücretle çalışıyordu. Engelli memur atamalarında bu yıl Erzurum'a tayin oldu.

Kendisi 2000 yılından beri okçuluk yapıyor ve 50'ye yakın ulusal ve uluslar arası müsabakalarda derece elde etmiştir" dedi.

HANCI HERKESE İYİ BİR ÖRNEK OLDU

Belden aşağısı felçli olan ve büyük fedakarlıklar yaparak olimpiyat başarsına ulaşan Doğan Hancı'nın herkese örnek olduğunun altını çizen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çintimar, Erzurum'dan bundan sonra da Doğan Hancı'ların çıkması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Çintimar, "Ülkemize madalya kazandıran Doğan Hancı'nın başarısıyla gurur duyduk. Doğan Hancı'nın antrenörü Hikmet Dumanoğlu'nu da kutluyorum. Ülkemizde evlerinden çıkamayan birçok engelli kardeşimiz var. Doğan'ın başarısı herkes için iyi bir örnek oldu. İnşallah bir sonraki olimpiyatlara da katılır ve orada şampiyon olur. Erzurum olarak engelli vatandaşlarımızı sporun içerisine çektik, onların hareket etmesini sağladık. Koşabiliyorken Koş Projesi ile de daha birçok vatandaşı ve engelliyi spora kazandıracağız" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Erzurum Londra Oltu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title